Cum indepartezi petele dupa renovare

0

Vopsea, mortar, ghips, silicon, iata cum poti scapa de fiecare dintre ele.

VOPSEAUA LAVABILA

Ai nevoie doar de o carpa curata si apa. Pentru eficienta mai mare, dupa ce ai indepartat „grosul” petelor de pe usi, geamuri, pardoseala, gresie, faianta ori parchet, spala suprafetele respective cu detergenti adecvati materialului.

ALTE TIPURI DE VOPSEA

Nici cu acestea nu ar trebui sa ai probleme daca folosesti un diluant adecvat (citeste cu atentie eticheta de pe cutia de vopsea ca sa afli de ce solvent ai nevoie).

Insa nu folosi solventi pe suprafetele lacuite (parchet, mobila, usi) ori vopsite (usi metalice, pereti), pentru ca afectezi iremediabil stratul respectiv!
 

CHITURI DE ROSTURI

De pe placile de faianta, gresie ori chiar sticla, astfel de pete se scot usor cu spaclul manuit fin.

SILICON

Nu ai solventi pentru silicon, dar daca ai rabdare ca urmele sa se usuce foarte bine, le poti indeparta pur si simplu dezlipindu-le de pe suprafata respectiva, iar daca stratul este prea subtire, folosind un cuter.

ADEZIV DE GRESIE SAU FAIANTA

De obicei, acest tip de adeziv este pe baza de ciment, asa ca e mai greu sa gasesti o solutie care sa dizolve urma. Mesterii faiantari se folosesc de obicei de spaclu pentru a indeparta astfel de urme. Daca ai o gresie foarte scumpa sau cu suprafata rugoasa, care risca sa fie zgariata, incearca sa smirgheluiesti foarte usor grosul.


Text: Crista Darie, foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply