Cum identificati o oportunitate imobiliara?

0

Aparitia unor oportunitati de investitii vine dupa mai multe ieftiniri ale proprietatilor imobiliare.

Criteriile majore pe care un investitior ar trebui sa le aiba in vedere sunt urmatoarele:

Costel Florea Partner & Director Investitii Cushman & Wakefield a declarat pentru ziarul Adevarul ca: “Primul este localizarea proprietatii imobiliare respective, indiferent de tipul acesteia (rezidential, office sau retail); o proprietate bine localizata va fi intotdeauna mai usor vandabila/inchiriabila”.

  • Al doilea criteriu: trebuie sa stiti ca o proprietate inchiriata cu ocupanti este o investitie mai buna, deoarece chiar din momentul achitiei va genera venituri.
  • Al treilea criteriu identificat de Costel Florea pentru Adevarul il constituie valoarea chiriei: „Este preferabil sa fie cumparate proprietati inchiriate pe termen lung, fara clauze de reziliere a contractului”.

Nu trebuie sa scapati din vedere calitatea tehnica a constructiei sau datoriile existente pentru proprietatea respectiva.

Aveti in vedere si terenurile agricole

Viorel Lacatus director investitii BNP Paribas Real Estate a declarat pentru ziarul Adevarul ca: “In momentele de criza, putem considera drept oportunitate de investitie orice produs imobiliar, deoarece preturile scad si apar proprietati de calitate la preturi avantajoase. Achizitionarea unui apartament ca investitie, in vederea revanzarii in cativa ani, poate fi o oportunitate in momentul de fata. La fel si terenurile agricole, deoarece Romania are un potential agricol foarte mare (…)”.


Articol EXCLUSIV online
Sursa: Adevarul.ro
Foto: Stockxpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply