Cum gasesti cele mai bune preturi la apartamente

0

apartamente

Irina Spirache, PR manager al site-ului Imobiliare.net, îţi spune care sunt tendinţele de pe piaţa imobiliară de la noi şi cum faci să găseşti cele mai bune preţuri la apartamente în această perioadă.

Citeste si: Parchetul rezistent la umezeala

Cum este piața imobiliară față de anul trecut pe vremea asta și ce preconizați că va urma?

Politica BNR de susținere a monedei naționale a avut un impact uriaș asupra pieței imobiliare, băncile acordând credite în lei, aspect care a defavorizat tranzacționarea în euro.

Citeste si: Patru interioare extravagante

Spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, puterea de cumpărare a crescut sensibil, clientul fiind mult mai atent la ceea ce caută, la ce presupune achiziția pe care urmează să o facă și la aspectele pecuniare ale pieței. Astfel, pretențiile clienților au crescut, banii pe care îi investesc dându-i doar pe imobilele care întrunesc 100% criteriile lor.

Există semne bune pe piață? Care ar fi acestea în opinia dumneavoastră?

În perioada următoare, specialiștii se așteaptă la o ușoară creștere pe toate ramurile pieței imobiliare. Cel mai bun semn de revenire a pieței imobiliare este dat de interesul manifestat de investitorii noi, cât și de al celor care au revenit pentru a finaliza proiectele abandonate odată cu instalarea crizei.

Citeste si: Leaganul din centrul casei

Un alt factor care trebuie luat în considerare este acordarea de credite: atât timp cât băncile vor aloca un plafon anual de creditare, piața va fi apreciată.

Știm că începutul toamnei reprezintă o perioadă dinamică pe piața imobiliară. Cum facem să găsim cele mai bune prețuri dacă vrem să închiriem un imobil? 

Trebuie să prospectați piața o perioadă nu foarte lungă pentru a observa tendința. Dacă e în creștere acționați, dacă e în scădere așteptați. Însă cel mai bine apelați la ajutor specializat. Perioada septembrie-octombrie reprezintă o ușoară creștere în piață, iar ofertele bune dispar imediat.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Guliver / Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply