Cum funcționează imprimantele laser și cu jet de cerneală?

0

Dacă ești în căutarea unui nou model de imprimantă, va trebui să alegi între două modele populare: imprimanta cu jet de cerneală sau cea laser. Există anumite diferențe între cele două tipuri, astfel încât vei putea decide destul de ușor care este cel mai potrivit model pentru tine. Citește în continuare și altă cele mai importante caracteristici ale fiecăreia și tipul de funcționare al acestora.

Ce trebuie să știi despre mecanismul de imprimare al imprimantelor laser și cu jet de cerneală?

Mecanismul de imprimare este principala diferență între cele două tipuri de imprimante. Modelele cu jet de cerneală imprimă cu ajutorul unui cap de imprimare, care are rolul de a pulveriza picături mici de cerneală, care apoi se usucă pe hârtie și formează astfel imprimarea finală.

Când vine vorba de imprimante laser, funcționalitatea acestora este mult mai sofisticată. Componenta lor principală este rola mecanică cu un strat de semiconductor fotosensibil. Razele laser proiectează imaginea dorită pe o rolă, care este apoi acoperită cu toner și este apoi imprimată pe hârtie și fixată cu căldură. De asemenea, trebuie să ții cont întotdeauna de alegerea cartușului potrivit pentru imprimantă.

Ce trebuie să știi despre aspectul imprimantei și viteza imprimării?

Ambele tipuri de imprimante sunt destul de asemănătoare ca și aspect, dar în ceea ce privește dimensiunea și greutatea, modelele cu jet de cerneală câștigă, în special mecanismului de imprimare mai simplu. Prin urmare, aceste modele sunt recomandate atunci când există lipsa spațiului. Sistemele inkjet necesită o oarecare atenţie legată  de igienizare şi întreţinere, aceste operațiuni vor ajuta la funcţionarea corectă, iar utilizatorii nu se vor confrunta cu blocaje din cauza unor reziduuri de cerneală uscată în imprimantă.

În schimb, dacă obișnuiești să imprimi foarte mult, o imprimantă laser este ceea ce ar trebui să alegi, mai ales că această imprimantă are o tavă mai mare pentru hârtie și astfel nu va fi nevoie să o umpli frecvent.

Legat de viteza imprimării, o imprimantă cu jet de cerneală câștigă, deoarece pot imprima de îndată ce sunt pornite, dar modelele laser câștigă în procesul de imprimare în sine.

Prețul imprimantelor și prețul tipării – ce diferențe există între cele două modele?

Prețul de achiziție poate fi decisiv în alegerea unui model ideal pentru tine. Dacă ești în căutarea unui model accesibil ca preț, imprimanta cu jet de cerneală este ceea ce cauți. În schimb, atunci când este vorba despre prețul imprimării în sine, imprimantele laser sunt mai bune. Acest lucru se datorează faptului că acele cartușe toner sunt mai scumpe decât cartușele de cerneală, dar trebuie înlocuite mai rar.

Imprimanta laser oferă o imprimare extrem de rapidă și foarte precisă, dar are ca și dezavantaj prețul mai mare de achiziție și un consum mai mare de energie electrică. Modelele cu jet de cerneală sunt potrivite pentru imprimarea fotografiilor și sunt mai compacte ca și aspect, dar au ca și dezavantaje riscul de uscare al cernelii în cartuș și un ritm mai lent al procesului de imprimare. Diferența dintre tonerul original și cel neoriginal poate fi cauza uscării cernelii în cartuș.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply