Cum faci o sorcovă

0

Monica Viericiu
Mai sunt câteva zile până la finalul anului când vom primi cu un colind special Sorcova. Unii dintre noi încă ne amintim cuvintele pe care le murmuram cu teamă când cineva ne deschidea primitor ușa șă ne asculte. Dar puțini mai sunt cei care pentru copii sau nepoți mai meșteresc sorcove.
Și totuși de ce n-am încerca, doar nu este foarte greu și se poate dovedi o activitate plăcută, de familie, mai ales că a început deja vacanța de iarnă și trebuie să umplem timpul cu ceva educativ și distractiv. Sigur prima sorcovă nu va arăta chiar așa cu ți-o imaginezi, va fi puțin mai stângace, dar va fi făcută de mâinile tale, din ce hârtii de ambalaje de la flori ai primit în cursul anului sau ce hârtie creponată ai cumpărat. Și fiecare astfel de crâmpei care îți amintește de un eveniment, de o poveste din viața ta, va da o valoare pe care nu o va putea egala nici o sută de sorcove cumpărate din piață.
Pentru o sorcovă ai nevoie de un bețișor de lemn, cum este cel folosit la vata de zahăr în parcurile de distracții, sârmă subțire și maleabilă, hârtie creponată sau folie de la buchetele de flori. Din hârtie sau folie meșterești o floare căreia îi faci codiță din sârmă și pe care o fixezi de bețișor. Floarea se face fie din bandă de hârtie pliată pe din două, crestată pe margine și rulată, fie din cercuri de folie strânse în centru. În mijlocul florii, dacă vrei poți face un miez din vată învelită în hârtie. Iar florile nu este musai să fie uni, ele pot avea 2-3 culori, că doar de, este sorcovă. Succes!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply