Cum descoperi locurile cu izolatie deficitara din casa

0

Indiferent daca este vorba despre un loc izolat defectuos, o fereastra neetansa sau despre pericolul de aparitie a mucegaiului, exista un aparata care iti arata unde este problema.

Noul termodetector PTD 1 de la Bosch poate stabili rapid locurile critice din casa. Utilizatorul nu are nevoie de cunostinte prealabile speciale despre puntile termice, mucegai si izolatie eficienta energetic. Aparatul inteligent de la Bosch masoara atat temperatura suprafetei peretilor si obiectelor, temperatura ambianta si umiditatea aerului din casa, cat si determina daca este nevoie sa se actioneze.
Diagnostic
Diagnosticul este explicit: la fel ca la un semafor, se aprinde lumina verde, galbena sau rosie. La lumina verde, utilizatorul este informat ca nu exista „Niciun risc“. Daca se aprinde LED-ul galben,  diagnosticul este de „Risc crescut“. Daca se aprinde lumina rosie, este necesara o noua izolatie sau alte masuri, deoarece in acest caz exista un „Risc major“.
Asistenta tehnica in trei moduri diferite
PTD 1 realizeaza masurarea si evaluarea in trei moduri: in primul mod, aparatul masoara temperatura suprafetei peretilor si a obiectelor. 
Se poate stabili, de exemplu, daca instalatia de incalzire mai functioneaza corect. 
In al doilea mod, termodetectorul depisteaza caldura pierduta prin izolatia defectuoasa. Sunt inregistrate diferitele valori ale temperaturii, pentru a identifica locurile in care se pierde caldura. Aparatul depisteaza si acele locuri in care poate aparea mucegaiul. 
In cel de-al treilea mod de functionare se masoara atat temperatura ambianta sau temperatura suprafetelor, cat si umiditatea aerului.
Citeste si: Reguli de impachetare cand te muti.

Sursa si foto: PR

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply