Cum decorezi o cameră care servește drept living, dormitor și cameră de oaspeți. Sfaturile de care sigur ai nevoie

0

Sufrageria ta îndeplinește un dublu rol în casă, și de dormitor, și de cameră de oaspeți? Iată cum ar trebui să o decorezi.

Apartamentele de bloc nu sunt foarte generoase când vine vorba despre spațiu, așa că trebuie să apelezi la soluții pentru a economisi fiecare centimetru pătrat. Dacă folosești livingul și pe post de dormitor, dar și pentru oaspeți, va trebui să alegi cu mare grijă mobilierul. Există, însă, o mulțime de soluții, iar mai jos le vei găsi pe cele mai utile:

  • Piesa principală pentru o cameră cu dublă utilitate. Trebuie să o ai

Într-un living, piesa principală este de obicei canapeaua, iar într-un dormitor este patul. Așadar, pentru o cameră uilizată în ambele moduri, ai nevoie de o piesă are să îmbine cu succes canapeaua și patul. Mai mult decât atât, patul ar trebui să fie confortabil, pentru că este folosit în mod curent. Din fericire, există astfel de canapele care rezolvă cu brio această problemă.

Nu se transformă doar într-un pat foarte confortabil, ci au inclusiv spațiu de depozitare pentru așternuturi și perne. În plus, un alt lucru important este sistemul de extindere, iar după cum vezi la acele canapele este foarte facil și nu necesită efort. Practic, e la fel de simplu precum deschiderea unui sertar.

  • Ce să folosești în locul bibliotecii

De obicei, în living există și o bibliotecă, însă dacă folosești camera și pe post de dormitor, ar fi cazul să renunți la ea în favoarea unui corp mai practic. Optează pentru un mobilier făcut la comandă, care să cuprindă în partea de jos spații de depozitare – sertare, dulapuri – și în partea de sus rafturi.

Mai mult decât atât, pe peretele opus, ar trebui să ai un dulap pentru haine – optează pentru un dulap până în tavan, așa încât să folosești cât mai mult din spațiul pe care îl ai la dispoziție.

  • Măsuță de cafea cu spații de depozitare

Măsuța de cafea nu trebuie să lipsească din living, însă dacă această încăpere este folosită și ca dormitor, cel mai bine ar fi ca ea să aibă și ceva sertare. În ele poți pune diverse lucruri – crema de mâini pe care o folosești înainte de culcare, telecomanda, diverse medicamente etc. Ea ar trebui, practic, să ia locul noptierei.

  • Taburetele, cele mai utile piese într-o astfel de cameră

Nu subestima utilitatea unor taburete, sunt printre cele mai utile obiecte dintr-o casă mică. Ocupă foarte puțin spațiu și sunt ușor de depozitat. Dacă încăperea este prea mică pentru a le lăsa în jurul măsuței de cafea, le poți așeza unele peste altele într-un colț.

O idee de luat în calcul este folosirea unor taburete cu spații de depozitare în interior. Nu îți vor da doar posibilitatea de a păstra diverse lucruri în ele, ci se și pliază, caz în care sunt și mai ușor de depozitat într-un dulap .

  • Fotoliile extensibile se vor dovedi a fi salvatoare când ai musafiri numeroși

Într-o sufragerie, fotoliile sunt de obicei indispensabile. Optează pentru unele extensibile pentru a avea parte de două locuri numai bune pentru dormit atunci când ai musafiri. Sunt extrem de utile, foarte comode și vor fi o adevărată mină de aur atunci când ai musafiri numeroși și prea puține spații pentru dormit. Într-un apartament mic, aceste piese sunt absolut necesare.

Alte lucruri pe care ai putea să le faci pentru a folosi în mod inteligent spațiul, este să amplasezi un dressing înalt până în tavan de-a lungul întregului hol al apartamentului. În felul acesta nu vei mai avea nevoie de unul în sufragerie. În imaginea acestui articol vei observa și utilizarea unor scafe de rigips pentru a crea rafturi chiar deasupra ușii, o idee pe care ar trebui să o iei în calcul. Nu uita să alegi mobilierul și obiectele de decor în culori deschise, pentru a da senzația unui spațiu mai mare.

Cum ți se par aceste sfaturi? Care piesă de mobilier ți se pare cu adevărat indispensabilă atunci când  folosești o cameră și pe post de living, și pe post de dormitor?

 

Sursa foto: Shutterstock   

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply