Cum decorezi masa de Craciun

0

Masa de Craciun trebuie sa se incadreze spiritului de Sarbatori, indiferent daca este servita in familie sau cu un numar mare de musafiri si prieteni.

Decoratiunile pentru masa din seara de Craciun contribuie la o atmosfera cat mai placuta si calduroasa alaturi de cei dragi. Fie ca optezi pentru un stil traditional sau alegi o tematica, masa de Craciun trebuie sa fie una speciala, simpla si eleganta in acelasi timp.
Stilul traditional
Pentru a fi in spiritul Craciunului, culorile predominante de verde si rosu se vor regasi la nivelul fetei de masa, al veselei sau al servetelor. Poti alege fie o fata de masa in tonuri inchise de verde si rosu, fie una alba, cu dungi verzi si rosii pentru un aspect mai luminos. Daca masa pe care veti servi cina este din lemn, puteti inlocui fata de masa cu suporturi de farfurii colorate in aceleasi nuante.
In centrul mesei, plasati un ghiveci cu Poinsettia sau “Steaua Craciunului”, ori lumanari festive inconjurate de coronite din brad si flori. Vascul si conurile de brad uscate dau si ele un aspect aparte, de sarbatoare.
 
Daca deja fata de masa si centrul sunt puternic colorate in verde si rosu, atunci vesela si servetele pot fi cat mai simple, intr-o singura culoare, de preferat alb sau crem.
 
Daca fata de masa este verde, puteti aseza in fata fiecarui invitat servetele rosii, pentru un contrast atractiv. Inelele pentru servetele ar putea ramane in culoarea fetei de masa ori pot fi aurii.
 
Gasesti mai multe idei in articolul integral de pe ECUISINE.RO 

Foto: Alexandra Badita

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply