Cum decorezi baia

0

De obicei problema este potrivirea intre finisaje, obiecte sanitare si mobilier. Insa pana la alegerea propriu-zisa, trebuie sa testezi.

MERGI INTR-UN MAGAZIN DE PREZENTARE…

…Pentru ca iti furnizeaza idei. Degeaba vezi produsele pe rafturi daca nu ai solutii materializate care sa te ghideze in alegerea finala. Daca nu te-ai hotarat cum vrei sa arate baia ta, vei putea compara pe viu intr-un spatiu generos mai multe variante de amenajare – de la cea vesela, jucausa, la cea clasica, eleganta.

CULORI VESELE – DA SAU BA?

Iti plac noile modele de placi ceramice cu floricele? Foarte bine, dar nu le pune peste tot in baie. Lasa faianta alba sa puna in evidenta motivele de pe placile decorative si foloseste pentru pardoseala o culoare de contrast, cum ar fi albastrul. In zona cazii si a vasului WC foloseste accente de culoare, un verde primavaratic este perfect.

RESPECTA DIMENSIUNILE INCAPERII

Daca ai o baie mica, nu folosi placi ceramice sau motive decorative mari. Alege dimensiuni mici sau opteaza pentru mozaic. Iti plac foarte mult modelele imprimate pe placi, fie ele si mai generoase – combina-le cu altele albe, ca sa nu incarci spatiul. Pentru o baie clasica, fii atent la nuante.

MIZEAZA PE GAMA DE BEJURI…

…Ocruri si marouri care iti amintesc de lemn sau finisaje antichizate. Vor da bine chiar si cu obiectele sanitare albe. Pentru o baie moderna opteaza pentru forme si motive geometrice sau in dungi si mobilier minimalist cu sticla sau oglinzi. Langa o cada frumoasa cu picioare, poti pune pe perete rame de tablouri (tablourile adevarate s-ar degrada de la mediul umed si aburi) si o draperie cu motive baroce. Pe langa finisaje si obiecte sanitare, ai si o gama varianta de dotari, cum ar fi elegantele cabine de dus.

 


Articol publicat in revista Casa si Gradina
Foto: Mr Bricolage

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply