Cum dai jos tapetul?

0

Te-ai gandit sa renovezi, iar asta implica si renuntarea la tapet. Cum faci sa scapi de el cat mai usor de pe pereti?

1. Pregateste camera – Asaza carpe de jur imprejurul camerei la baza peretilor de pe care trebuie sa inlaturi tapetul. Scoate toate capacele de intrerupatoare si prize si intrerupe curentul din incapere.
2. Marcheaza tapetul – Gaureste pe alocuri hartia pentru a permite solutiei sa patrunda pana la baza adeziva.
3. Prepara solutia – Poti folosi o solutie din comert, dar cel mai simplu si eficient este sa amesteci apa fierbinte cu balsam de rufe in proportii egale. Pune apoi compozitia intr-un tub cu pulverizator. Prepara amestecul in cantitati mici pentru a mentine apa fierbinte.
4. Inmoaie peretii – Pulverizeaza compozitia obtinuta pe pereti, in special in zona gaurilor date in hartie. Inmoaie doar o portiune pe care o poti dezlipi in 10-15 minute. Las-o putin sa actioneze inainte de a incepe indepartarea tapetului.
5. Dezlipeste – Apuca fasiile de tapet de la baza si trage in sus cu atentie. Foloseste un cutit nu prea ascutit pentru a ajuta la indepartarea hartiei. Repeta pasii de mai multe ori.
6. Curata peretii – Pune intr-o galeata putin detergent de vase in apa fierbinte. Inmoaie un burete in galeata si apoi sterge peretii, insistand in zonele unde tapetul nu a iesit suficient. Nu uita sa usuci si sa stergi la final peretii cu un prosop uscat.

Sursa: DIY Network
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply