Cum cureti vasele de plastic

0

vase de plastic

Vasele de plastic sunt foarte practice, dar au pacatul de a pastra mirosuri si grasime. Cum cureti vasele  de plastic? Iata sfaturile si solutiile noastre.

De regula cureti vasele de plastic cu detergent de vase. Se pare ca acesta nu este suficient pentru a scoate grasimea, petele si mirosul din acestea. Solutia este bicarbonatul de sodiu, hartia de ziar si clorul.

1. Dizolva patru linguri de bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa calda. Aceasta este proportia ideala, dar poti sa injumatatesti sau sa cresti cantitatile.

2. Lasa vasele de plastic in aceasta solutie, daca sunt suficient de mici, sau toarna amestecul in vase. Pastreaza-l asa circa 30 de minute. Clateste si usuca-l.

Citeste si: 6 metode naturale de curatat

3. Mirosul din cutiile cu capac dispare daca pui in acestea pagini de ziare mototolite. Pune capacul si lasa-l 24 de ore. Orice urma de miros dispare. Spala recipientul cu apa calda si sapun.

4. De petele de pe butiile de plastic scapi cu o solutie de formata dintr-o lingura de clor si o cana de apa calda. Freaca cu un burete inmuiat in solutie locul patat.

Citeste si: Pastreaza chiuveta curata in 5 pasi

Un sfat: unele alimente pateaza vasele de plastic (rosiile, capsunele, ciresele). Eviti petele daca ungi cutia inainte cu un servetel inmuiat in putin ulei.

sursa: Good Housekeeping.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply