Cum cureti cratitele din inox

0

Cratitele, tavile sau tigaile din inox iti dau batai de cap atunci cand trebuie sa le speli? Incearca solutiile de mai jos.

Desigur, prima incercare este sa lasi cratita la inmuiat peste noapte, pentru ca a doua zi sa o speli cu apa calda si detergent de vase. In cazul in care grasimea se incapataneaza sa ramana, aplica una dintre urmatoarele metode:
– Toarna otet in cratita astfel incat sa aiba partea de jos acoperita complet. Adauga bicarbonat de sodiu. Lasa amestecul sa actioneze timp de 2-3 minute, apoi spala si clateste bine.
– Pune apa in tigaie si incalzeste-o pana incepe sa clocoteasca. Foloseste o lingura de lemn pentru a incerca sa indepartezi resturile de mancare lipite de tigaie in timp ce apa fierbe. Scurge apoi apa clocotita si spala cu apa calda. Nu pune tigaia fierbinte sub jet rece, pentru ca inoxul ar putea avea de suferit.
– Umple vasul din inox astfel: un sfert otet si trei sferturi apa. Fierbe amestecul si lasa-l la racit, apoi spala bine cu apa calda si detergent.
– Murdaria incapatanata trebuie tratata cu o pasta obtinuta din bicarbonat de sodiu si apa in egala masura. Lasa amestecul sa actioneze pe zonele arse sau lipite pentru 15 minute, apoi spala cu apa calda sau cu otet, apoi clateste bine.

Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply