Cum cureți obiectele din arama sau argint

0

Mai este puțin până la Crăciun, prilej de întâlniri cu prietenii și familia, așezați în jurul mesei frumos decorate. Este vremea ca toată locuința să strălucească, este timpul ca obiectele prețioase să iasă iasă la lumină. Dar ce te faci dacă tacâmurile de arama sau argint moștenire de familie sunt înnegrite, dacă sfeșnicele și alte lucruri arată cu totul altfel decât îți aminteai.

Unele obiecte au nevoie de îngrijiri speciale pentru a reveni la frumusețea inițială, mai ales dacă nu au fost folosite perioadă îndelungată. Și acesta poate fi și cazul unor decorațiuni sau obiecte de veselă din arama sau argint. Pentru ca arama să-și arate din nou strălucirea, se poate freca bine cu o pastă formată din sare și oțet sau cu o lavetă moale îmbibată în amoniac. Obiectul astfel tratat se clătește ulterior cu apă călduță din abundență și se șterge cu o cârpă uscată și moale. Se pare că și berea caldă ajută la curățarea aramei.
Cât despre lingurile și furculițele din argint sau alte obiecte din acest material nobil, ele își recapătă frumusețea dacă le freci cu pastă de dinți, la care poți adăuga pentru eficacitate sporită și bicarbonat de sodiu alimentar sau dacă le scufunzi în anumite soluții pe care le prepari în casă, cum ar fi oțetul cald în care se țin 15 minute sau apa fierbinte în care au fiert cartofi. După tratamentele menționate, obiectele se clătesc bine cu apă curată și se șterg cu o bucată de textil moale.

Foto: 123rf

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply