Cum cumperi o casa prin ANL

0

Vezi care sunt etapele pentru a-ti achizitiona o casa de la Agentia Nationala pentru Locuinte.

Familiile de tineri care locuiesc cu chirie in locuintele ANL, le pot cumpara, pretul fiind de 407 euro/mp.

Curierul National informeaza care sunt etapele pentru a cumpara o locuinta prin ANL.

Singurul program care permite contractarea de locuinte direct de la ANL este  Programul “Locuinte prin credit ipotecar”. Acest program se adreseaza persoanelor cu cetatenie romana, indiferent de varsta,  care vor sa contracteze o locuinta in sistem de credit ipotecar, informeaza acelasi cotidian

Depunerea actelor

Doritorii vor completa la orice oficiu postal cererea tip pusa la dispozitie de ANL, care apoi sunt trimise la ANL, tot prin posta, recomandat cu confirmare de primire.

Alegerea bancii

Odata ce solicitantul este de acord de amplasamentele ANL ale viitoarei sale locuinte, acesta va primi o adresa catre una din bancile finantatoare pentru a i se intocmi dosarul de solvabilitate, apoi va primi o declaratie ce trebuie autentificata la notariat.

Finantarea constructiei acestor locuinte este asigurata prin utilizarea creditelor ipotecare contractate de catre solicitanti si de avansul depus de catre acestia.

Etapa a patra are loc cand  se intocmesc listele de prioritati in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut de catre fiecare solicitant, pentru solicitantii care au certificate de solvabilitate si declaratia autentificata transmisa agentiei.  Solicitantii sunt invitati la contractare in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut, mai informeaza cei de la Curierul National.

Oferta de creditare

Solicitantul primeste de la banca oferta ferma de creditare. In acest moment el trebuie sa aiba banii pentru avans.

Semnarea contractelor

Contractul de construire se semneaza in a sasea etapa, in forma autentica si/sau legalizare de semnatura, urmand a fi notat in Cartea funciara. Dupa notarea contractului de construire, beneficiarul locuintei se prezintă la banca in vederea semnarii contractului de credit ipotecar si a contractului de ipoteca.

Locuinta

Dupa ce ai parcurs toate aceste etape, se da ordinul de incepere a lucrarilor pentru noua ta locuinta care trebuie sa fe gata in termen de 24 de luni.

Vezi mai multe detalii pe site-ul ANL.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa: Curierul National
Foto: Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply