Cum cultivi coacazele

0

Vrei cateva tufisuri de coacaze negre in gradina? Nimic mai simplu, trebuie doar sa urmezi pasii de mai jos.

1. Coacazele sunt usor de ingrijit si pot avea o viata de 30-40 de ani. Desi exista mai multe tipuri, alege doar specialitatile care se potrivesc climatului specific zonei.
2. Pregateste solul cu atentie, mai ales ca tufisul poate sa aiba fructe pentru o lunga durata. Pe scurt, coacazele au nevoie de sol acid cu materie organica.
3. Sadeste cu grija bulbii, acopera bine cu pamant radacinile si uda pentru a elimina golurile de aer. Evita adaugarea ingrasamantului in momentul plantarii. Este recomandat sa astepti cel putin cateva saptamani pentru cresterea naturala a tufisului.
4. In primii doi ani de la plantare, tufisul va inflori, dar este de preferat sa indepartezi florile inainte de a aparea fructele. Acest tratament va ajuta la indesirea frunzisului si a fructelor.
5. Protejeaza tufisul de pasarile care adora sa ciuguleasca din coacaze de indata de apar. O plasa impotriva pasarilor trebuie sa acopere tufisul pana la pamant.
6. Coacazele apar de obicei in toiul verii. In functie de specia aleasa, trebuie sa astepti pana cand sunt rosii sau negre. Abia atunci sunt gata de cules.

Sursa: DIY Network
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply