Cum crești de la zero o grădină superbă. Cele mai frumoase 7 flori pe care le poți planta acum

0

Florile ne dau o stare de bine, ne încântă simțurile când le vedem și le simțim mireasma și dau o culoare irezistibilă oricărui spațiu.

Grădina din curtea casei tale este mai mult decât un simplu spațiu exterior. La începutul primăverii, grădina revine la viață și se transformă într-un loc ideal pentru a-ți petrece timpul în aer liber, la umbra unui copac, contemplând natura. Iar florile joacă un rol extrem de important în decorarea grădinii tale. O curte colorată și parfumată de florile pe care le plantezi va deveni locul tău preferat și admirat de către toți vecinii.

Chiar dacă nu ai foarte multă experiență în grădinărit, să plantezi flori nu este greu, mai ales dacă știi care sunt cel mai ușor de întreținut. Plantarea semințelor este mai simplă decât a bulbilor, iar vestea bună este că există o varietate de flori superbe pe care le poți planta astfel. La fel de important este să alegi astfel de seminte de flori de calitate, care să te ajute să crești plante rezistente și frumoase pe tot parcursul anotimpului cald.

Regina Nopții, floarea misterioasă care se deschide pe înserat

Regina Nopții este una dintre florile cu cel mai puternic și îmbătător miros pe care le poți cultiva în grădina ta. Este o plantă originară din zonele tropicale, motiv pentru care se dezvoltă bine mai ales în mediile aride. Ea înflorește încă de la începutul verii și rezistă până pe final de toamnă. Particularitatea care o deosebește de toate celelalte este faptul că florile sale se deschid pe înserat și se închid spre dimineață. Noi îți recomandăm să plantezi un amestec de culori, astfel încât grădina ta să capete un farmec și un mister aparte.

Petuniile, florile multicolore care rezistă o vară întreagă

Petuniile vin într-o multitudine de culori, de la alb, roz, roșu, albastru sau violet, până la soiurile tărcate, care îți umplu grădina de o explozie parfumată de nuanțe diferite. Aceste flori sunt destul de ușor de îngrijit: au nevoie de lumină și de un sol bogat în nutrienți, însă cel mai mare inamic al lor este vântul, care le poate rupe rapid. De aceea, este recomandat să le plantezi în locuri adăpostite, în care să nu se facă mult curent. În zilele caniculare, udă solul de două ori pe zi, o dată dimineața devreme și apoi pe înserat, iar petuniile tale vor radia culoare și parfum toată vara.

Floarea Soarelui, planta îndrăgostită de lumină și căldură

Floarea Soarelui este ușor de plantat chiar și de copii și va da un aer rustic grădinii tale. Această plantă este rezistentă, poate fi crescută cu ușurință atât în grădină, cât și în ghiveci, secretul este să alegi floarea potrivită. Există soiuri înalte, care pot depăși 4 metri înălțime, dar și soiuri pitice, soiuri cu flori simple sau bătute, iar gama de culori variază de la galben aprins la nuanțe de maro roșcat. Nu este pretențioasă la tipul de sol în care o plantezi și rezistă bine chiar și la temperaturi caniculare. Ai însă grijă ca, dacă alegi un soi înalt, să îi sprijini cu araci tulpina, astfel încât aceasta să crească dreaptă și puternică.

Salvia și lavanda, plante cu întrebuințări multiple

Salvia și lavanda sunt plante cu proprietăți terapeutice deja cunoscute, iar florile lor de culoare violet vor  da un aspect bogat grădinii tale. Ambele plante cresc sub formă de tufișuri și pot atinge între 50 și 100 de centimetri înălțime, dacă sunt îngrijite corect. Ele au nevoie de lumină, dar și de un sol cu nutrienți, așa că un îngrășământ natural amestecat în pământ înainte de plantare va face ca aceste flori să crească înalte și rezistente. De asemenea, ele pot fi crescute și pentru beneficiile pe care le au pentru sănătate. Ceaiul de salvie este excelent pentru a-ți întări imunitatea și a-ți asigura o digestie bună, în timp ce lavanda este folosită în aromoterapie, pentru efectele sale calmante și relaxante.

Garoafele, ieftine și ușor de plantat

Garoafele sunt, probabil, cele mai întâlnite plante din grădinile noastre. Sunt frumoase, miros extraordinar, dar, cel mai importat, sunt foarte simplu de întreținut. Un alt avantaj este și faptul că sunt foarte ieftine, motiv pentru care le vei găsi din belșug în florării sau în piețe. Cu toate acestea, florile sunt rezistente și se mențin un timp îndelungat chiar și în vază, ținute în apă. Pentru a planta garoafe nu ai nevoie decât de niște semințe de calitate și de pământ. Pentru că nu sunt pretențioase la tipul de sol în care se dezvoltă, nu vei avea nevoie de îngrășăminte sau de o pregătire ieșită din comun a locului de plantare.

Margaretele, florile simple, dar elegante

Margaretele sunt ușor de recunoscut după petalele lor de un alb imaculat și miezul galben, fiind niște flori a căror eleganță derivă tocmai din simplitatea lor. Intercalate prin florile multicolore din grădină, ele se remarcă imediat. Există și soiuri colorate, în nuanțe de mov, galben, roz sau portocaliu, însă margaretele albe clasice rămân cele mai frumoase. Acestea vor da grădinii tale un aer de câmp cu flori, iar dacă le plantezi în combinație cu maci roșii, vei obține un efect și mai intens.

Tu ce flori ai în grădină? Care ți se par cele mai frumoase?  

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Elena Elisseeva

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply