Cum confecționezi ambalaje pentru cadouri oferite cu drag

0
Foto: Aurora Luchian
Aurora Luchian, Vaslui
Stimată redacție,
Consider că darurile, oricât de pretențioase ori mici ar fi ele, stârnesc bucurie celui care le primeşte. De aceea nu precupețesc niciun efort pentru ele.
Cui nu-i place să primească daruri? Cred că nu există persoană căreia să nu-i placă o mică atenție, iar cele spontane, fără un eveniment anume, sunt cele mai surprinzătoare, apreciate mai mult şi frumos primite.
Cum ne place să primim, aşa trebuie să ne placă să şi oferim, cu toată căldura sufletească! Eu ador să ofer, iar atunci când fac acest lucru, o fac într-un mod special şi personal.
Cunoaştem cu toții clasicile ambalaje pentru cadouri din hârtie cu imprimeuri, ori invazia de sacoşele, tot din hârtie, însă mult mai deosebite şi de efect sunt cele meşterite de noi, care sunt atractive şi cu siguranță vor fi remarcate ca fiind aparte; iar după toate acestea, ne costă foarte puțin, doar timpul şi răbdare.
Dacă achiziționăm un ambalaj din comerț, ne costă ceva bănuți, e banal, apoi ambalajul ajunge la coşul de gunoi, însă dacă am confecționa săculețe din catifea, saten, mătase, plasă etc., din deşeurile rămase şi păstrate bine, cu bun gust şi multă imaginație, vor fi prețuite, apreciate şi păstrate.
Vă explic cum să le confecționați, folosindu-vă îndemânarea, gustul, fantezia, în armonie cu materialele: satenul, mătasea ori plasa, în funcție de sezon, persoană, eveniment etc. Dacă doriți să oferiți un dar în formă pătrată, atunci croiți un săculeț pătrat (nu uitați să luați măsura darului) lăsând 1 cm în părțile laterale şi jos, iar sus 4-5 cm pentru a-l putea strânge la gură.
Procedăm în felul următor: aşezăm materialul pe dos după croire, îl surfilăm ori îl topim fugitiv cu bricheta, coasem săculețul, îl tivim la gură, după care îl întoarcem pe față şi-l călcăm.
După acest procedeu, „dichisim” o fundiță aurie, argintie, roşie etc., ori un trandafir, de preferință în contrast cu săculețul, şi coasem unde dorim, pe mijloc, într-o parte, pe gura săculețului, mai jos de gura săculețului, lateral, apoi coasem un şiret sau o panglică, introducem darul şi strângem săculețul la gură printr-o fundiță, iar rezultatul va fi fabulos.
Există și un mod mai simplu de a se ambala astfel de cadouri micuțe, astfel: luăm o bucată de material pe care o croim la rotund (să nu uităm de măsuri) o surfilăm, o tivim, punem darul pe mijlocul ei, adunăm materialul în sus şi îl legăm cu un şiret. De asemenea, îl putem accesoriza cu un trandafir sau cu o fundiță etc.
Aceeaşi procedură o folosim şi la materialele în formă pătrată, caz în care strângem cele patru colțuri, legăm cu fundiță şi va arăta foarte drăguț.
Se mai pot realiza săculeți şi din două materiale suprapuse: saten (mătase, catifea) iar peste, plasă recuperată de la buchetele de mireasă (aurii, argintii) care le va da noblețe şi strălucire unică. Această plasă o găsim şi în comerț (rigidă sau fină, cu 8 lei/m), din care veți putea meşteri zeci de săculețe ori alte forme, iar ambalajele din comerț pot costa uneori 8 lei unul singur.
Avantajul este clar, iar frumusețea lor de neegalat!
Îmi doresc ca această idee să vă ajute ca darurile voastre să fie de neuitat, apreciate şi admirate, plus că veți economisi sume frumuşele de bani, iar ambalajul nu va ajunge la gunoi.
Vă spun cu cea mai mare sinceritate că reacția de moment a celui care primeşte darul va fi plăcută, însoțită de frazele: „Ce ambalaj superb! De unde l-ați achiziționat?”, iar când auzi şi: „Nu am mai văzut ambalaje atât de fermecătoare!” şi spui că sunt meşterite de tine, ți se umple sufletul de bucurie ca unui copil lăudat de dascăl. Încercați şi vă veți convinge!
Vă las cu bine, nu înainte de a vă dori spor în toate, inimă caldă, mâini dibace şi multă sănătate.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply