Cum arată livingul ideal. 10 lucruri surprinzătoare pe care trebuie să le știi

0

Tandem@Casa-gradinaDacă vrei să ai un living ca în filmele și serialele tale preferate, trebuie neapărat să ții cont de câteva lucruri înainte de a începe cu adevărat operațiunea de reamenajare.

Livingul este locul în care îți inviți musafirii și unde te relaxezi în majoritatea timpului petrecut acasă. De obicei, livingul este prima încăpere pe care o văd persoanele care pășesc pentru prima dată în casa ta. Acestea sunt motivele pentru care livingul tău este cea mai decorată încăpere a locuinței tale.

Designul livingului tău spune foarte multe lucruri despre tine, de aceea te sfătuim să decorezi această încăpere într-un mod care să facă o impresie excelentă asupra vizitatorilor și care să corespundă, în același timp, personalității tale.

Iată care sunt cele 10 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci dacă vrei ca livingul tău să arate ca în povești:

1 Inspiră-te din cele mai reușite proiecte

Înainte de a-ți reamenaja livingul locuinței tale, inspiră-te din cele mai reușite proiecte. Răsfoiește câteva reviste de desing interior și vizitează câteva siteuri de profil pentru a te inspira din cele mai reușite fotografii. Vrei să vezi cum lucrează designerii de top și cum ar putea arăta livingul și toate celelalte încăperi ale casei tale? Privește aceste galerii foto. Te-ar putea ajuta să iei cele mai bune decizii în materie de design interior, fără să scoți din buzunar o avere.

2 Atenție la culoarea pereților

Pentru living, alege culori neutre sau calde. Culoarea pereților devine cu ușurință culoarea dominantă a întregii încăperi, de aceea este foarte important ca ea să transmită celor care intră în living o stare de bună dispoziție prin culorile calde. Culorile neutre sunt și ele recomandate, deoarece nu vor intra în conflict cu celelalte alegeri în materie de design interior pe care ți-ai dori să le pui în practică.

3 Construiește un „open space”

Un living amplu, de tip „open space”, este cea mai bună alegere pe care o poți face, mai ales dacă spațiul îți permite. Poți aranja, spre exemplu, elementele de mobilier într-o „insulă” centrală. Într-un colț poți așeza o plantă sau o sculptură. Un astfel de living va crea senzația de spațiu și de luminozitate, care se află mână în mână cu ideea de confort.

4 Alege mobila cu multă grijă

Elementele de mobilier sunt cele care definesc cu adevărat personalitatea livingului tău. Dacă vrei ca livingul să arate superb, alege elemente de mobilier în aceeași nuanță de culoare și din aceleași materiale, fapt ce ar oferi o puternică unitate vizuală întregului spațiu. Atenție, însă, și la mărimea mobilei. Dacă este supradimensionată, camera va părea mai mică decât este de fapt.

5 Patternul de trafic este important

Cele mai multe livinguri sunt dreptunghiulare, însă există și alte forme geometrice pe care le poate avea o cameră de zi. Indiferent de cum arată livingul tău, acordă o mare atenție modului în care obișnuiești să te miști prin încăpere și aranjează elementele de mobilier în funcție de acest aspect. Nu uita că funcționalitatea se află la baza fiecărui exemplu reușit de design interior.

6 Lumina dramatică pare desprinsă din filme

Modul în care îți luminezi livingul este foarte important. Poți amplasa câteva spoturi de lumină deasupra canapelei sau poți direcționa o sursă de lumină către un obiect de artă, precum un tablou. În acest fel vei crea o atmosferă de neegalat în propria ta casă.

7 Ia în considerare montarea unei ferestre uriașe

Dacă locuiești la casă, iar proiectul casei îți permite acest lucru, ia în considerare montarea unei ferestre uriașe în livingul tău. În acest fel te vei asigura că ai parte de toată lumina naturală pe care ai putea să ți-o dorești. Poți folosi, în plus, draperii închise la culoare pentru momentele în care vrei să te odihnești la amiază, dar și pentru orele de seară.

8 Pune un tablou pe un perete gol

Nu aglomera pereții cu prea multe obiecte decorative, însă pune un tablou pe un perete gol. Tabloul trebuie să se potrivească de minune cu întregul design al livingului. Dacă mobilierul tău este vintage, un tablou pe măsură este cea mai bună alegere. În schimb, dacă mobilierul este foarte modern, poți opta pentru un tablou sau o fotografie minimalistă, în alb și negru.

9 Atenție la detalii și la accesorii

Detaliile și accesoriile sunt foarte importante. Poți amplasa în încăpere diferite vaze, mici tablouri și sculpturi, dar și niște rafturi cu suveniruri și cărți. Nu folosi, însă, prea multe astfel de obiecte pentru a nu crea senzația de aglomerare.

10 Folosește o piesă centrală foarte creativă sau elegantă

Din livingul tău nu trebuie să lipsească o piesă centrală de mobilier, precum o măsuță de cafea. Aceasta trebuie să respecte stilul camerei, însă trebuie să vină și cu ceva în plus. Pe măsuți poți pune un buchet de flori, iar întreaga încăpere va căpăta deodată un aspect viu și plin de personalitate.

Foto: shutterstock.com/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply