Cum arată dormitorul perfect. 5 lucruri pentru a-l transforma într-o cameră de vis

0

Tandem@Casa-gradina (1)Dormitorul perfect există, însă și tu îl poți transforma pe al tău într-un mic paradis.

Dormitorul tău nu trebuie să fie doar acea cameră unde intri cu cinci minute înainte de culcare și pe care o părăsești în grabă în fiecare dimineață, imediat după ce te trezești. El trebuie să fie acea cameră din casa ta unde te poți relaxa pe deplin, unde confortul îți oferă refugiul fizic și emoțional de care ai nevoie după o zi de muncă și unde îți petreci cu drag cât mai mult timp, departe de alte activități obositoare.

Acesta este motivul pentru care am pregătit mai jos o serie de sfaturi pentru tine, menite să te ajute să-ți transformi dormitorul în tot ceea ce ai visat vreodată să fie:

Privește câteva modele de design interior reușite

Înainte de a redecora dormitorul, navighează pe internet și răsfoiește revistele de specialitate pentru a te inspira din proiectele designerilor. Atunci când vei privi, spre exemplu, astfel de fotografii cu dormitoare care par desprinse, parcă, dintr-o altă lume, vei înțelege altfel importanța designului interior, combinația culorilor și ce înseamnă, de fapt, o idee stălucită de amenajare a încăperii.

Minimalismul este cheia designului interior reușit

Minimalismul este cheia redecorarii unui dormitor care să se transforme într-un loc unde liniștea și confortul sunt la ele acasă. Alege una sau două piese de artă pe care să le agăţi pe perete şi alege mobilă simplă, dar foarte utilă şi confortabilă. Cu cât ai în dormitor mai puține lucruri, cu atât aspectul încăperii este mai aerisit și mai relaxant.

Alege patul cu mare atenție

Dacă vrei să ai mereu parte de un somn relaxant şi odihnitor, alege cu atenţie patul și salteaua pe care vei dormi. Pe piaţă există multe modele de saltele, însă nu toate ţi se potrivesc. Dacă vrei să cumperi o saltea nouă, întinde-te pe salteaua pe care ți-o dorești chiar în magazinul din care o vei achiziţiona, pentru a afla dacă este cu adevărat confortabilă.

Dormi cu draperiile trase

Oamenii primitivi adormeau după ce se insera şi se trezeau la răsăritul soarelui, însă omul modern a inventat iluminatul artificial şi şi-a micşorat, practic, perioada de somn. Pentru a reduce cantitatea de lumina artificială care pătrunde în dormitor, acoperă ferestrele cu draperii groase înainte de culcare. În acest fel, vei dormi mai mult, iar dimineaţa (în special în weekend) nu te vei mai trezi, în mod inutil, mai repede decât ţi-ai propus.

Pe de altă parte, lumina naturală este binevenită în timpul zilei, aşa că lasă draperiile pe margine şi profită de soare şi de cerul senin. În timpul serii, bucură-te de o lumină difuză, liniştitoare şi înlocuieşte întrerupătorul clasice cu un variator de lumină cu telecomandă.

Evită materialele sintetice atunci când cumperi lenjerie

Materialele sintetice ne afectează enorm somnul şi ne fac să ne trezim transpiraţi şi supraîncălziți. În acelaşi timp, fibrele sintetice pot provoca iritaţii pe suprafaţa pielii. Alege mereu fibre naturale, iar bumbacul este unul dintre materialele cele mai potrivite pentru un somn odihnitor.

Foto: shutterstock.com/terekhov igor

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply