Cum amenajezi un open space?

0

Atunci când vorbum de un open space, trebuie să stabilim clar zonele de care avem nevoie. Pe lângă un loc de relaxare, ne trebuie și de unul de luat masa, iar amenajarea celor două spații trebuie făcută după principiul coordonării stilistice.

Lasă-ți imaginația să zburde! Optează pentru mai multe măsuțe de cafea, de forme și/sau dimensiuni diferite, și amplasează-le într-un joc interesant. Efect garantat!

Conceptul amenajării trebuie să plece de la crearea unei continuități firești între cele două zone, iar acest lucru se poate obține numai abordând același stil. În ceea ce privește paleta cromatica, poți merge pe aceeași linie, cu câteva pete de culoare, sau, din contră, poți crea un contrast interesant, dacă ești înzestrat cu simț estetic. Te poți juca nu doar la capitolul cromatică, ci și la cel al texturilor și formelor, dar mare grijă să nu aluneci în latura kitsch-ului. Echilibrul trebuie să predomine întotdeauna. Inspirându-te din exemplul nos­­tru, poți să mergi pe o paletă cromatică neutră, axată pe gri, și să aduci un strop de energie și veselie cu ajutorul câtorva accente de verde și/sau galben sau alte culori vivante. Materialele alese pot fi textile, sticlă, ciment și metal pentru mobilier, iar rezultatul este un mix fermecător de modern și industrial. În această idee, poți finisa pardoseala fie cu plăci ceramice ce imită betonul, ca în exemplul alăturat, fie cu vopsea epoxidică, în aceeași nuanță cu pereții, un material la modă, potrivit în contextele industriale. Pentru un plus de căldură, adaugă un covor din lână, care va da interiorului un aer cosy, primitor. Dacă zona în care locuiești îți permite, lasă ferestrele neacoperite, pentru ca lumina naturală să inunde încăperea și să confere o atmosferă plăcută.

Canapeaua din imagine este modulară, iar modelul se numește Grafo și aparține brandului MDF Italia. Poate fi cumpărată de pe shop.mohd.it cu 11.204 lei (fără taxe de transport).

 

Foto: MDF Italia

 

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 10/2017

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply