Cum amenajezi un dormitor XXL?

0

Dacă dispui de o cameră de dimensiuni mari, dă frâu liber imaginației și creează un decor inedit și atractiv. Cui acorzi rolul principal într-un dormitor XXL?

dormitor XXL mobilier italian

Patul din imagine aparține brandului Bonaldo și se numește Kenobi. Are tapițerie textilă și poate fi cumpărat de la magazinul Rovere Mobili. Preț la cerere

Într-un dormitor XXL, pot fi două elemente nominalizate la rolul principal: culorile și mobilierul – nu neapărat (doar) prin design, ci și prin modalitatea de amplasare. Să le luăm pe rând. La capitolul finisaje, joacă-te cu elementele geometrice și culorile. Nu vorbim aici de un tapet cu pattern, ci de modalitatea în care aplici vopseaua. Alege două nuanțe calde, contrastante și alătură-le într-un inedit joc, așa cum o arată imaginile noastre. Pentru a pondera decorul, este important ca o vopsea albă să își facă și ea prezența în acest context geometric. Pentru pardoseală, o culoare neutră este ceea ce îi trebuie dormitorului.
La rândul lui intră în scenă mobilierul, în speță patul, pe care îl scoți în evidență plasându-l nu aproape lipit de perete, cum se practică în majoritatea cazurilor, ci lăsând spațiu de trecere. Orientează-te către un model cu o tăblie specială sau către unul simplu, dar cu acel „ceva“ pe care îl căutăm atunci când facem o achiziție. Se recomandă un pat alb sau într-o culoare ponderată, deschisă, pentru a nu încărca decorul. Accesorizarea lui poate fi făcută cu perne decorative în nuanțe regăsite la nivelul pereților. Și cum spațiul îți permite, vino în completarea patului cu un fotoliu XXL confortabil, în care să te afunzi citind cartea preferată. Este o piesă nu foarte des întâlnită într-un dormitor.

Dormitor XXL pat tapitat

Două măsuțe de dimensiuni diferite, una în completarea celeilalte, vor acompania frumos patul, în locul unor clasice noptiere.

 

Foto: Bonaldo

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 11/2018

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply