Cum amenajezi o baie la mansardă?

0

Cum amenajezi o baie la mansardă? – Cu multă imaginație, chiar și spațiul dificil de sub șarpantă poate căpăta conotații artistice, dar și funcționale, dacă elementele arhitectonice sunt corect valorificate. O baie la mansardă va avea, întotdeuna un aer boem.

baie anda roman 1

Pentru ca baia să fie funcțională, au fost folosite obiecte sanitare achiziționate de la Romstal, vopsea albă pentru lemn de la Benjamin Moore și placări din travertin de la Bricostore.

Am prezentat în numărul 11/2015 al revistei CASA LUX  o vilă cu aer nordic, amenajată de designerul Anda Roman. Baia din imagini face parte din acea construcție și ne-a încântat prin ambianța serenă și prin naturalețea cu care o încăpere destul de dificil de amenajat a căpătat o înfățișare  luminoasă, de care te poți îndrăgosti chiar de la prima vedere.

baie anda roman 3

Pe ce mizezi în amenajarea unei băi la mansardă?

baie anda roman 2

Compoziția artistică gândită de designerul Anda Roman cuprinde: oglinzi marocane cu rame din lemn vechi (275 lei/buc.), aplică metalică (365 lei) și blat din lemn de stejar tratat în ansamblu, susținut de un suport metalic (645 lei). Toate sunt disponibile prin Atelier Anda Roman.

Baia are o suprafață de 8,75 mp, iar conceptul de la care a pornit decorarea a fost cel al simplității. Intenția designerului Anda Roman și a arhitectului Sorana Buzinschi a fost de a crea un spațiu calm, relaxant, seren, într-o schemă de culori ponderată: alb, maro și câteva accente metalice. Materialele sunt și ele naturale, lemnul vechi a fost păstrat în totalitate, tratat și vopsit în alb, iar zona dușului și a lavoarului a fost îmbrăcată în travertin.
Dacă vrei să creezi un cadru similar, iată sfatul designerului Anda Roman: „Stabilește elementele de bază ale amenajării. Realizează un mood board folosind mostre ale materialelor ce urmează a fi utilizate. În acest caz am avut mostre de lemn vopsit în alb mat, de travertin, de lemn vechi recuperat
  și un detaliu de inox. În acest fel vei înțelege cum și dacă elementele pe care vrei să le folosești vor funcționa împreună așa cum îți dorești.Anda Roman

Anda Roman, designer – Atelier Anda Roman, 

Tel.: 021.318.80.12, e-mail: office@andaroman.ro

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Cum amenajezi o baie la mansardă – este titlul unui articol publicat în revista CASA LUX nr.4/2016.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply