Cum alegi televizorul din camera

0

Televizorul este prezent in orice locuinta, uneori chiar in mai multe camere din aceeasi casa. Pentru ca este un mijloc important de petrecere a timpului liber, alegere lui trebuie facuta cu atentie.

Mai mult decat functionalitatea sa, televizorul trebuie sa se incadreze in decorul camerei si sa nu fie in discordanta cu mobilierul, culoarea sau dimensiunea incaperii in care se afla.

De aceea, cateva elemente trebuie luate in calcul atunci cand mergi sa cumperi un televizor nou.

1. Trebuie sa cunosti dimensiunile camerei in care urmeaza sa pui televizorul. Ar fi inestetic sa alegi un TV prea mare pentru un dormitor prea mic, de aceea nu trebuie sa uiti sa masori camera inainte sa pleci la magazin.

2. Verifica pretul televizorului pe care l-ai ales. Daca nu vrei sa cheltuiesti prea mult, nu te apropia de rafturile cu plasme si LCD-uri, te-ar putea tenta sa faci o gaura in buget.

3. Si dimensiunile televizorului sunt importante atunci cand faci alegerea pentru dormitor sau living. Ideal ar fi ca distanta de la pat sau canapea pana la TV sa fie de trei ori mai mare decat diagonala ecranului. Daca vrei sa respecti aceasta regula, inarmeaza-te cu un instrument de masurat.

4. Gandeste-te bine unde vrei sa-ti instalezi televizorul. Il poti pune pe o piesa de mobilier (noptiera, comoda etc.) sau poti sa il instalezi pe un perete. Nu te grabi si analizeaza mai intai toate pozitiile.

 
Gasesti televizoare: aici, aici si aici. 

Sursa: Homedit
Text: Alexandra Badita
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply