Cum alegi tapetul

1

Monica Viericiu
Ai de gând să amenajezi casa întreagă ori doar o cameră? Ia în calcul și varianta unui tapet cu care să decorezi fie o încăpere, fie doar un perete. Nu este foarte complicat, iar impactul vizual este unul deosebit.
Multă vreme tapetul era aproape inaccesibil oamenilor de rând deoarece se foloseau materiale prețioase, mătase chiar, dar acum sunt multe variante care nu costă foarte mult (cel mai ieftin este cel pe hârtie) și care se pot întreține ușor (cel din vinil). Desigur, dacă vrei un interior pretențios, luxos, recomandat este tapetul pe fibre textile.
De reținut că un model încărcat sau în culori aprinse va face ca spațiul să pară mai mic, de aceea este recomandat doar pentru spații foarte mari, sau mai bine pentru îmbrăcarea unui singur perete. Modelele discrete se pretează și pentru încăperi medii sau chiar mici. Dacă este de calitate, bine lipit și întreținut corect, un tapet de calitate poate rezista cu brio chiar și 30 de ani.
Dacă te gândești să decorezi astfel o cameră de copii, alege un model care să fie plăcut și peste o vreme, când vor crește beneficiarii. Un adolescent nu se va simți prea bine într-o cameră decorată cu bebeluși și biberoane, iar unui băiat nu-i va conveni ca pereții să fie roz pentru că surioara lui a venit prima pe lume, așa că mai bine cauți un desen neutru, bun și dacă familia se mărește și nu știi ce aduce barza.
Când alegi tapetul, pe lângă model, ia în calcul să cumperi și o cantitate mai mare decât necesarul, atât fiindcă sunt pierderi la montaj din cauza modelului, cât și pentru a avea pentru anumite reparații neașteptate, gen o inundație de la vecini. Unele modele dispar de pe piață sau chiar dacă există în magazine același model, pot apărea mici variații de culoare de la un lot la altul.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cum lipești tapetul | Revista Practic idei

Leave A Reply