(P) Cum alegi salteaua potrivită

0

135546083

Petrecem o treime din viață dormind. În timpul somnului, corpul și spiritul se refac și iși regăsesc energia necesară pentru o nouă zi. Cu cât dormim mai bine, cu atât ne bucurăm mai mult de viață.Însă de multe ori somnul ne este tulburat de durerile de spate, sau, mai rău decât atât, atunci când ne trezim dimineața cu dureri ale coloanei putem avem o stare de disconfort pe parcursul întregii zile.

Decopera colectia de saltele de la Salterra si vei intelege ce inseamna sa te odihnesti in fiecare noapte pe o saltea de calitate realizata de Grupul Pikolin, cel mai mare producator de saltele de spuma, latex si arc continuu din Europa.

O investitie intr-o saltea de calitate este o investitie in sanatatea ta!

Te-ai intrebat vreodată care pot fi cauzele durerilor de spate?

1.Durerile pot fi consecința orelor petrecute în timpul zilei pe scaun, la calculator, sau în picioare.

2.Când apar dimineața, durerile se datorează cel mai probabil poziției incomode în care ai dormit si calității slabe a saltelei.

3.Durerile de spate pot fi și de natura medicală, iar atunci calitatea saltelei devine cu atât mai importantă.

Cu ce trebuie să începi pentru a scapa de durerile de spate?

Somnul trebuie protejat căci are impact asupra multor funcții ale organismului nostru și influențează direct starea noastră de bine.

Un somn bun este foarte important și pentru spatele nostru. Discurile intervertebrale acționează ca niște amortizoare care nu se relaxează decât dacă coloana se află în poziție corectă. Pentru aceasta, are nevoie de susținere uniformă corect distribuită.

Pentru a beneficia de avantajele unui somn odihnitor, confortul oferit de salteaua pe care dormim este foarte important. Salteaua permite anularea tuturor tensiunilor acumulate în timpul zilei și favorizează relaxarea corpului și a muschilor coloanei vertebrale.

Care sunt pașii pe care trebuie să-i faci în alegerea saltelei potrivite?

1.Determină-ți nevoile

Pentru a avea un somn bun este esențial să-ți dai seama ce fel de saltea ți se potrivește, fie moale, fie mai tare.

Există prejudecata că o saltea mai fermă e automat mai bună. De fapt, fermitatea saltelei, care este dată de nucleul său, trebuie adaptată corpului și morfologiei fiecaruia.

O saltea prea fermă poate provoca o hiper-cambrare a coloanei dovedindu-se la fel de nepotrivită ca o saltea prea moale (care creează așa-numitul ”efect de castron”).

Fermitatea saltelei este dată de nucleul sau, compus fie din arcuri, fie din spumă, însă confortul pe care îl simți atunci când te așezi pe saltea este realizat din straturi de spumă de diferite densități. Aceste straturi de confort ajută la relaxarea maximă a musculaturii, nu exercită presiune asupra corpului și nu blochează circulația sangvină.

saltea

2.Identifică cea mai bună poziție în care să dormi

Dormitul pe o parte.

Dacă obișnuiești să dormi pe o parte, este bine să știi că această poziție crește presiunea pe umeri si solduri. Aceste puncte de presiune inconfortabile sunt adesea acompaniate de amorțeală sau înțepături in mâini și picioare.

Dormitul pe burta

Arcuirea nenaturală a spatelui poate provoca probleme ale coloanei, prin urmare este important ca suprafața de dormit să se muleze cât mai bine pe forma corpului și să îi distribuie uniform greutatea.

Dormitul pe spate

Atunci când dormi pe spate, greutatea se distribuie uniform pe o suprafață mai mare. Nivelul de deformare al saltelei este redus.

3.Testează nivelul de susținere

Salteaua trebuie să se muleze pe forma corpului și să asigure o poziție corectă în timpul somnului.

Dacă anumite părți ale corpului se “scufundă” prea mult în saltea (în general zona pelviană) sau prea putin (în general zona umerilor) atunci corpul nu iși va pastra forma naturală în timpul somnului, ceea ce va duce la disconfort și dureri lombare sau cervicale (care pot fi de asemenea cauzate de alegerea unei perne nepotrivite).

Asigură-te ca zona pelviană nu se scufundă prea mult in saltea, că umerii se scufundă atât cât este nevoie pentru a păstra forma de “S“ a corpului, iar gâtul și capul sunt aliniate cu corpul.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply