Cum alegi pamantul pentru flori

0

 

Pentru ca florile tale sa beneficieze de cel mai bun pamant, afla cum trebuie interpretate informatiile inscrise pe ambalaj!

Sfat 1

Trebuie sa stii ca depasirea termenului de garantie inscris pe pachet se manifesta prin diminuarea efectelor benefice ale substantelor nutritive – N (azot), P (fosfor), K (potasiu) – in substrat, reducerea umiditatii relative si compactarea amestecului.

Sfat 2

Intotdeauna un pamant pentru citrice, precum lamaiul, calamondinul, portocalul etc., are notificat vizibil pe ambalaj o concentratie ridicata in Fier. Fierul este important in lupta cu cloroza ferica, ce se manifesta prin ingalbenirea prematura a frunzelor.

Sfat 3

Daca pe ambalaj se mentioneaza ca pamantul are un pH mai mic de 5, atunci trebuie sa stii ca se adreseaza doar unei singure categorii de plante, denumita generic acidofile: rododendron, azalee, erica, hortensie, camelia, gardenia si anturium. El este contraindicat altor plante!

Sfat 4

Pentru un bonsai trebuie sa cauti un substrat specific, rezultat al unui amestec echilibrat intre turba, pamant de gradina si pietris. Folosirea unui substrat care nu asigura o umectare si un drenaj optim duce la distrugerea radacinilor!

Atentie: pe sacii de pamant este inscrisa capacitatea lor in litri, nu in kilograme.
Gasiti saci de pamant in diferite cantitati in retelele magazinelor de bricolaj.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Carli Marian
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply