Cum alegi mobila de bucatarie

0

Pentru inspiratia si documentarea ta iata cateva sfaturi ca sa-ti fie usor sa alegi mobila de bucatarie si asta pentru ca mobila de bucatarie este o chestiune foarte serioasa,  bucataria fiind una din incaperile esentiale. Bucataria trebuie sa fie practica, confortabila, luminoasa, sa-ti ofere posibilitatea de a te misca in voie si, deseori, sa fie si locul pentru luat masa. Atunci cand alegi mobila de bucatarie primul criteriu este tipul bucatariei – deschisa spre camera de zi ori hol sau inchisa, iar al doilea element esential este dimensiunea acesteia.

cum alegi mobila de bucatarie (1)

Citeste si: Bucatarie cu mobila neagra

Mobila de bucatarie de comanda este o solutie mai buna. Poti utiliza spatiul mult mai bine pentru ca iti organizezi bucataria dupa stilul si nevoile tale. Mobila de bucatarie de comanda este mereu mai practica, dar si mobila gata fabricata poate atinge aceste standarde. O solutie este sa combini piese de mobilier. Ai de unde alege, conditia pe care trebuie sa o respecti este aceea de a pastra un element comun.

cum alegi mobila de bucatarie (2)Citeste si: Patru motive sa iubesti blaturile laminate

Cel mai bun material atunci cand alegi mobila de bucatarie este cel care a fost tratat chimic. O buna alegere este mobila din pal sau din aglomerat pentru ca este rezistenta la umezeala si mai putin costisitoare. Adauga mereu in bucatarie otel, inox si sticla. Sunt ieftine, moderne, usor de curatat si rezistente.

Detaliile fac diferenta. Cand este vorba despre mobila de bucatarie detaliile inseamna: feronerie, corpuri de iluminat, blatul de bucatarie, obiectele expuse, insula de bucatarie, plita si accesoriile. Tehnologia de varf nu este doar un moft, ci un detaliu util si practic care transforma bucataria.

Citeste si: Mobilier mobil in bucatarie

Culoarea, un detaliu esential. Culorile joaca un rol important. Rosu, galben si portocaliu sunt culori calde, energizante, iar albastru, verde si violet sunt culori reci, ce creeaza o atmosfera linistita. Cand se aleg nuantele pentru mobilierul si peretii bucatariei, trebuie sa evaluezi daca se potrivesc intre ele. Combinatia trebuie sa fie unitara chiar daca alegi piese separate sau ai mobila unitara facuta de comanda.

Nu te feri de culori tari, nu evita negrul, nu omite albul. Tine cont atunci cand alegi mobila de bucatarie de gresia sau parchetul din bucatarie, de cat de inalta este bucataria, dar si de locul in care se afla fereastra in raport cu usa (pentru a crea un spatiu estetic, fluid, neinghestuit).

Sursa foto: ikea.com/ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply