Cum alegi lumanarea potrivita pentru fiecare ocazie si cateva sfatui in plus

0

Aparent nu pare sa fie foarte greu sa alegi lumanarea potrivita pentru fiecare ocazie, dar cu toate acestea sunt cateva detalii de finete pe care este bine sa le cunosti, pentru ca sunt exact cele care fac diferenta! Lumanarea  potrivita pentru fiecare ocazie poate imbogatii atmosfera din casa, poate insufletii si da culoare si caldura momentelor mai mult sau mai putin speciale si poate face din orice zi, una cu aer de sarbatoare.

Lumanarea nu trebuie sa lipseasca din casa in momentele de sarbatoare. Craciun fara lumari, nu exista, dupa cum o cina in familie sau una mai intima se va umple de romantism la lumina lumanarilor. pentru fiecare situatie exista lumanarea ideala, atat in ceea ce priveste forma, culoarea sau aroma.

Calitatea inainte de orice. Cumpara lumanari din parafina pura si din ceara de albine chiar daca sunt mai scumpe. Vor arde mai mult si vei simti aroma aceea naturala a lumanarii. Lumanarile din produse sintetice sunt toxice si ard foarte repede, fumega sau pot produce crize sde astm sau alergii.

Cauta lumanarea la fitil si ai grija ca acesta sa fie din bumbac si sa nu contina plumb. Poti verifica prin presarea fitilului pe o foaie de hartie alba: daca lasa o urma asemanatoare celei de creion, vina este a plumbului.

Citeste si:

Cum alegi lumanarile pentru masa de Craciun
DIY: Suport cu lumanari colorate

Lumanarea potrivita pentru fiecare ocazie

Lumanarea ingusta la varf si mai groasa jos este folosita mai ales la masa festiva. De obicei nu are miros. Indeaproape inrudita cu ea este lumanarea cilindrica, cu aer modern, care asa cum scrie la carte ar trebui sa masoare 18 centimetri lungime. Este perfecta pentru masa de cina sau pentru momentele festive in care familia se aduna in jurul mesei. Poate fi usor recunoscuta prin faptul ca are acelasi diametru si la varf si la baza. Locul ambelor este intr-un sfesnic.

Candela sau lumanarea de ceai poate sublinia mici accente de lumina din camera sau poate incalzi uleiul aromat din camera. Se lichefiaza cand arde, deci are nevoie de un suport pe care sa fie pusa.

Lumanarea de cina sau pentry mesele festive este alba, dar nu te opreste nimeni sa alegi lumanari colorate in rosu sau verde pentru masa de Craciun, de exemplu. Alege meru lumanari pentru vopsirea carora s-au folosit pigmenti naturali pentru ca vei evita mirosurile neplacute si reactiile adverese pe care le poate produce fumul si vaporii rezultati din ardere.

Nimic nu egaleaza insa frumusetea lumanrilor albe sau a celor in culoarea naturala pe care o are ceara. Sunt spectaculoase prin simplitatea lor, iar pe cele mai mari si mai groase le poti decora cu funde sau diferite aplicatii. Evident este necesar sa fii atenta si sa nu le lasi sa arda nesupravegheate!

Lumanarile parfumate nu sunt recoamndate la masa, dar pot fi folosite seara, sau in moemntele intime. alege lumari cu uleiuri naturale sau prepara in casa, din lumanari naturale si esente naturale lumanari parfumate.

Citeste si:

Lumanarile parfumate iti pun in pericol sanatatea
O poveste cu lumanari albe

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply