Cum alegi faianța pentru baie – 8 aspecte importante

0

Amenajarea din baie presupune o îmbinare perfectă a stilului, din punct de vedere estetic, cu functionalitatea produselor pe care le alegi pentru obiectele sanitare si nu numai. Gresia și faianța din baie trebuie să fie două elemente complementare, dar corect alese în funcție de dimensiunea băii.

Cum alegi faianța pentru baie?

Alegerea faianței pentru baie poate reprezenta o treabă complicată, dacă încă de la început nu ții cont de câteva reguli simple, dar cu efect garantat. Încăperea, datorită mobilierului, dar și accesoriilor alese, trebuie să fie comodă și practică. Astfel, trebuie să știi că:

  • Faianța pentru baie trebuie să aibă un model care să fie pe aceeași linie cu mobilierul ales, fie că vorbim despre rafturi supraetajate sau dulapuri. Fiind un element definitoriu al băii, nu trebuie să te grăbești și să iei decizii pripite.
  • Mărimea plăcilor. Dimensiunea plăcilor trebuie aleasă în funcție de suprafața care urmează să fie placată. Mărimea plăcilor de faianță trebuie să fie direct proporțională cu mărimea pereților pentru că, în funcție de asta poți alege dimensiunea corectă a plăcilor. Acolo unde dispui de un spațiu generos, poți alege plăci de faianță mai mari sau mai late, în schimb, acolo unde spațiul este limitat, nu poți alege decât plăci mici sau înguste.
  • Alege nuanța plăcilor în funcție de spațiul total al încăperii. Plăcile de faianță de culori închise nu sunt recomandate într-o baie mică pentru că o pot face, vizual, să pară și mai mică. Sunt potrivite nuanțele deschise în băi mici, în schimbul nuanțelor închise în băi mai mari.
  • Gândește-te și la utilitatea produsului pe care îl alegi. De exemplu, dacă îți dorești să alegi un model cu mozaic, trebuie să știi că acesta are un preț mai ridicat și se montează într-un timp mai mare decât plăcile de faianță obișnuite. Și din punct de vedere al întreținerii, trebuie să știi că mozaicul se curăță puțin mai dificil. Însă, cu toate astea, reprezintă o soluție ideală pentru băile cu suprafețe mici. Deci, pune în balanță avantajele și dezavantajele pe care le vezi.
  • Verifică puterea de absorbție. Cu cât puterea de absorbție este mai ridicată, nu va exista pericolul crăpăturilor. În schimb, atunci când sunt plăcile de faianță au putere de absorție scăzută există riscul de a se deteriora mai repede din cauza umezelii.
  • Poți alege modele de faianță care se montează fără rosturi de îmbinare. Dacă îți dorești un aspect uniform și continuu în baie, atunci poți achiziționa un model de faianță care se potrivește în acest montaj. De asemenea, montajul în diagonală este un proces mai greoi de realizat și tocmai din acest motiv există riscul de a se pierde destul de mult material la montaj.
  • Combină cromatic spațiul tot în funcție de suprafața totală. Dacă ai o baie mai mare, atunci te poți juca cu mai multe culori sau tipuri de materiale. O baie mică te limitează în a folosi o singură culoare de faianță, în timp ce o baie mare îți permite să ai deja două nuanțe.
  • Măsoară atent suprafața băii înainte să cumperi faianța. Trebuie să iei în calcul faptul că pot exista pierderi la motaj și trebuie să te asiguri că vei avea necesarul complet. În cazul în care nu le-ai cumpărat de la bun început, riști să rămâi fără materialele sau culorile de care mai ai nevoie.

 

Sursa foto: piastrelleshop.ro

Sursa Digital workforce

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply