Cum alegi corect si rapid faianta din baie

0

faianta baie

Gresia și faianța sunt produse durabile și ușor de întreținut din interiorul și exteriorul locuinței. Sunt disponibile într-o gamă variată de culori, forme, texturi, mărimi și au capacitatea de a se adapta oricărui stil de amenajare sau design interior. Îți oferim câteva sfaturi pentru a te ajuta să  te decizi mai ușor ce model de faianța ai nevoie!

În momentul în care ești nevoie să amenajezi sau reamenajezi baie, poți deveni confuz având în vedere gama variată de modele de faianță baie. Cel mai important este să alegi un model în funcție de câteva criterii importante și nu doar din punct de vedere al design-ului. Iată care sunt acestea:

Mărimea plăcilor. Mărimea plăcilor de faianță depinde în primul rând de dimensiunea spațiului în care este montată. Dacă vorbim despre o baie mare, atunci se pot folosi plăci ceramice mai mari cu diverse modele, însă dacă este o baie mică, atunci sunt potrivite plăcile de faianță mici, cat mai simple pentru a crea un spațiu mai mare din punct de vedere vizual.

Tipul de suprafață. Există plăci ceramice de faianță mate sau lucioase. Alegerea modelului ține în primul rând de preferințele fiecăruia, însă important de știut este faptul că plăcile lucioase vor scoate mai ușor în evidență orice urmă, pată sau amprentă.

Plăci din lut alb sau lut roșu. Plăcile ceramice pot fi confecționate din lut alb sau lut roșu. Diferența constă în rezistență. Plăcile din lut alb sunt mai rezistente împotriva factorilor externi, însă au o absorbție mai mică a apei față de plăcile ceramice din lut roșu. Din punct de vedere al calității, specialiștii spun că plăcile din lut alb sunt net superioare față de cele din lut roșu.

Plăci porțelanate sau obișnuite. Modelele porțelanate au o rezistență mai mare în fața șocurilor mecanice și de regulă sunt folosite pentru placarea podelelor, respectiv gresia. Plăcile obișnuite, respectiv faianța, sunt folosite pentru placarea pereților. Însă poți alege ce modele preferi.

Plăci rectificate sau nerectificate. Plăcile de faianță rectificate sunt mai precise față de cele nerectificate, cu unghiuri exacte de 90 de grade. Pentru plăcile rectificate se pot monta rosturi cu o grosime minimă de 1 mm.

Tipul design-ului ales. Aspectul general al casei va avea un cuvânt de spus în alegerea modelului potrivit de gresie și faianță. Dacă ai mers pe un stil de amenajare modern, clasic, rustic, minimalist etc, este corect să ai în vedere și alegerea unui model de faianță din același stil.

Țara de origine. Este știut faptul că Italia și Spania sunt de mult tările care setează trendurile în materie de design, materiale, culori etc, dar au și prețuri mai mari față de alte țări care comercializează faianță. Există și plăci ceramice de calitate din Polonia, care au în vedere tehnologii moderne, dar și prețuri mai accesibile.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply