Cum alegi corect corpurile de iluminat pentru casa ta

0

corpuri de iluminat

Dacă te muti într-o casă nouă sau pur și simplu vrei să îți schimbi vechile corpuri de iluminat cu unele noi, citește acest articol până la final, pentru că vom vorbi puțin mai jos despre cum să alegi corect aceste produse. De la lustrele pentru bucătărie și până la veioza de pe noptieră, lumina pe care aceste corpuri o emană trebuie să fie în concordanță cu starea ta de spirit, precum și cu atmosfera specifică spațiilor respective. Dacă le alegi așa cum trebuie, te vei bucura mai mult de momentele petrecute la masă, alături de cei dragi, sau de clipele dinaintea somnului, citind un roman captivant. Sa începem:

Corpuri de iluminat pentru tavan

Iată așadar prima categorie de corpuri de iluminat: cele cu prindere directă pe tavan. În această categorie intră o serie de produse precum: lustre pentru bucatarie, candelabre pentru living, plafoniere pentru camera celor mici sau pentru baie. De ce am asociat aceste prime corpuri de iluminat cu anumite spații din casa ta?

Pentru ca este extrem de important să gândești achiziționarea unui astfel de produs nu doar în funcție de preț sau de design, ci și pornind de la volumul acestuia și spațiul pe care îl ocupă într-o încăpere. Care va fi efectul produs? Cum va transforma oare o lustră de bucătărie întreaga atmosferă? Luminozitatea camerei respective va fi una mult mai bună? Iată câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui, înainte de achiziționarea unui astfel de produs.

Corpuri de iluminat cu prindere pe perete

Dacă vrei să te bucuri de o lumină bună pe hol sau în cameră, însă consideri că achiziționarea unei veioze nu va aduce suficientă lumina acestui spațiu, iar un candelabru este poate prea pompos pentru perimetrul respectiv, îți recomandăm să alegi o aplică de perete, un corp de iluminat potrivit pentru spații de tranzit, precum cel de pe casa scărilor. Aplica pentru perete este un produs extrem de ergonomic, ce rezolvă rapid problema spațiului, acolo unde este nevoie.

Corpuri de iluminat fără prindere

Acestea mai sunt numite și corpuri de iluminat independente, fiind ușor de repoziționat de fiecare dată când dorești acest lucru. Vorbim bineînțeles de veioze, lămpi de birou sau lampadare, corpuri de iluminat ce luminează local și își pot schimba rapid utilitatea în funcție de nevoia ta: citit, desenat, manichiură, sau pur și simplu, nevoia unei lumini ambientale pentru serile relaxante din confortul casei tale.

Estre extrem de important să alegi corect corpurile de iluminat pentru casa ta, deoarece confortul și armonia căminului se află în legătură directă cu modul în care ochiul uman percepe luminozitatea dintr-un spațiu sau altul. Așa că nu trebuie decât să alegi corect corpul de iluminat, în funcție de perimetru, fie că alegi o lustră pentru bucătărie, sau o veioză cu abajur cochet pentru noptiera din dormitorul tău.

De unde poți achiziționa online absolut orice corp de iluminat dorești? Simplu, nu trebuie decât să intri pe eco-iluminat.ro și să pui în coșul tău de cumpărături toate produsele pe care le dorești, pentru că te bucuri de o gama largă de corpuri de iluminat, în funcție de nevoile tale.

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply