Cum alegi cele mai bune lenjerii de pat pentru iarnă

0

La fel cum ne schimbăm garderoba de vară cu cea de iarnă în fiecare an, tot așa ar trebui să avem și lenjerii de pat potrivite pentru anotimpul rece. Este adevărat că multe persoane folosesc aceeași lenjerie și vara și iarna, dar acest lucru nu este prea eficient. Când e frig afară, te-ai relaxa mult mai bine și ai dormi mai profund într-o lenjerie din bumbac gros sau din flanel, sub o pătură de lână.

Iată de ce îți recomandăm să ai mai multe seturi de lenjerii de pat, unele pentru anotimpul cald și altele pentru iarnă, care să fie mult mai călduroase. În articol vei găsi câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi pentru iarnă cele mai bune lenjerii de pat de la Vivre.ro, în funcție de preferințele tale.

Cum alegi lenjeria de pat pentru iarnă în funcție de material

Când alegi o lenjerie de pat te uiți mai întâi la culoare sau la model, dar cel mai important aspect este calitatea materialului. Vara ai nevoie de un material răcoros, în care să nu transpiri, iar iarna îți trebuie unul care să mențină căldura. De aceea, pentru iarnă ar fi cel mai bine să cumperi lenjerii de pat din aceste materiale:

  • Microfibră
  • Flanel
  • Bumbac Ranforce
  • Bumbac satinat Jacquard

Lenjeriile din microfibră sunt moi și cea mai bună alternativă dacă ai pielea sensibilă, care se poate irita în contact cu lâna. În plus, acest material este mult mai ușor decât lâna, dar la fel de moale și de călduros. Așternuturile din microfibră se pot spăla fără probleme la mașina și se usucă foarte repede.

Lenjeriile de pat din flanel sunt foarte călduroase, dar permit totodată pielii să respire. Poți găsi lenjerii din acest material într-o gamă foarte variată de culori și imprimeuri. Au un aspect plăcut și sunt foarte delicate la atingere.

Lenjeriile din bumbac Ranforce sunt realizate dintr-un fir mai fin decât bumbacul obișnuit, iar densitatea materialul este mult mai mare. Astfel, materialul este mai gros și mai rezistent la uzură. De altfel, bumbacul ranforsat este printre cele mai bune alegeri dacă vrei o lenjerie de pat pentru iarnă, deoarece menține foarte bine căldura. Materialul este ușor de întreținut și disponibil în orice culori dorești.

Bumbacul satinat Jacquard este un material rafinat, realizat printr-o procedură complexă, în funcție de model. Are un rol estetic deosebit, fiind alegerea perfectă dacă lenjeria va sta la vedere și vrei să arate cât mai bine. Materialul a fost inventat în jurul anului 1800, de către francezul Joseph Marie Jacquard, care a conceput un nou tip de război de țesut. Lenjeriile de pat făcute din acest material au un aspect similar cu mătasea naturală, dar fără să aibă și luciul specific mătăsii. Materialul absoarbe bine umezeala și menține căldura, fiind o alegere inspirată pentru iarnă.

Cum alegi imprimeul potrivit pentru lenjeria de pat de iarnă

După ce ai ales materialul pe care îl preferi pentru lenjeriile de pat de iarnă, trebuie să iei în calcul culoarea și modelul. Ideal ar fi să optezi pentru un imprimeu specific iernii, mai ales că nu vei folosi aceste lenjerii și în altă perioadă a anului.

Prin urmare, poți alege o lenjerie în combinații de roșu și alb, cu teme care amintesc de Crăciun, sau alb și argintiu, cu fulgi de zăpadă sau steluțe. Pentru copii, desigur, poți găsi multe modele deosebite de așternuturi și cuverturi sau pături cu imprimeuri cu reni, oameni de zăpadă sau Moș Crăciun. În acest fel vei putea să creezi și în dormitor o atmosferă deosebită, caldă și veselă, specifică sărbătorilor de iarnă.

Indiferent ce model și material vei alege pentru lenjeriile de pat pentru iarnă, nu uita că trebuie să respecți cu atenție instrucțiunile de întreținere. Fiecare material trebuie spălat la temperatura indicată pe etichetă, altfel riscă să se strice sau să-și piardă din calitate. De asemenea, când calci lenjeria ai grijă să potrivești temperatura fierului de călcat în funcție de materialul din care este realizat fiecare așternut. Ține cont de aceste sfaturi și te vei bucura de un somn confortabil în fiecare iarnă.

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: Vivre.ro


Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply