Cultiv plante pentru sănătate

2
plante in lădițe
Foto: Gabriel Dumitru
Gabriel Dumitru, loc. Budeasa, jud. Argeș
Revin cu o nouă scrisoare adresată prietenilor revistei, mai ales persoanelor de vârsta a doua și a treia, despre trei plante medicinale deosebite: Brahmi, Lemnul Domnului, Schinduf.
Deoarece timpul parcă trece prea repede, iar hrana de zi cu zi este „îmbunătățită” tot mai mult cu chimicale, corpul nostru trebuie ajutat cu diferite ceaiuri, să putem face față vieții de zi de zi. Celor care au probleme cu memoria și vor să aibă o minte ageră și sănătoasă, le recomand să facă ceai și să bea 2 căni pe zi din planta Brahmi. Această plantă aparent simplă, este originară din China și vă spun fără să exagerez că este o plantă minune pentru efectul ei și creșterea rapidă. Se poate crește în jardiniere și se folosesc două crenguțe la o cană de ceai, fie proaspete, fie uscate. Această plantă ajută la aprovizionarea cu sânge a creierului, reîmprospătează mintea și îmbu-nătățește memoria. Denumirea științifică a acestei plante este Bacopa Monneiri. O altă plantă deosebită și pe care am folosit-o este Lemnul Domnului. Această plantă este un semi-arbust de circa 1 m, cu o aromă asemănătoare cu a feniculului, dar mai puternică. Folosită ca ceai, este foarte bună pentru stimularea ficatului și a bilei în cazul așa-zisei bile leneșe. Aceasta mai ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii și are un efect de reglare asupra sistemului nervos și genital. Din această plantă se folosesc 2 crenguțe la o cană de apă de 250 ml. Efectul ceaiului se va vedea în câteva zile, dacă se respectă un regim alimentar adecvat. O altă plantă deosebită este Schinduful. Aceasta este o plantă-condiment asemănător trifoiului, are un miros picant chiar și după o simplă atingere. Este originară din Asia și este de folos mai ales pentru bărbați, dar este și un antiinflamantor, antiseptic și sursă de vitamina PP. Aceasta crește glicemia și colesterolul bun. Semințe din această plantă pot oferi gratis tuturor celor ce-mi cer, cu condiția să-mi trimită plic autoadresat. Deoarece mă ocup cu vânzarea plantelor prin poștă, trimit celor interesați cu plata la primirea coletului, următoarele plante:  brahmi – 10 lei, lemnul Domnului – 10 lei, smochin – 10 lei, agave – 10 lei, glicină mov – 10 lei, dafin – 15 lei, banani Musa Banjo – 30 lei, puieți de portocali (Grecia) cu fructul mare roșu și galben – 20 lei, puieți de lămâi – 20 lei, palmierul șarpelui – 20 lei, kiwi roșu pereche – 40 lei, trandafir japonez – 10 lei, arțar de cameră japonez (Abutilon) – 10 lei, puiet rodiu – 10 lei, rozmarin – 5 lei. Toate acestea sunt în ghivece, iar de grădină: coacăz negru și roșu – 5 lei, muri fără țepi și muri americani fără țepi – 5 lei, agriși – 5 lei, cătină pereche – 10 lei, zmeură albă, neagră, roșie – 5 lei, scoruș negru – 20 lei, căpșuni albi – 3 lei, căpșuni curgători cu rodire continuă – 3 lei, căpșuni cu fructul mare – 1 leu. Ofer gratis semințe de plante și flori din tot ce am. Cei care vor să-și vadă plantele, o pot face pe internet http://plantedeosebite.sunphoto.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Buna ziua! Cum pot lua legatura cu domnul Dumitru? As vrea si eu seminte ale plantelor descrise de dumnealui. Multumesc si astept cu nerabdare raspunsul.

    • Buna ziua!
      Puteti lua legatura cu domnul Dumitru Gabriel scriindu-i pe adresa sat Rogojina nr. 8, com. Budeasa, jud. Argeș, cod postal 117161, pe internet la Sunphoto Plantedeosebite sau la tel. 0724.677.125 sau 0248.236.224.

Leave A Reply