Culorile lui 2016

0

Fiecare an are personalitatea și culorile lui. 2016 nu face excepție și vine cu o nouă paleta cromaică pentru diversitate și inspirație. Tonul culorilor fiecărui an este dat de Institutul Pantone care alege culoriledominante ale fiecărui an în funcție de o sumă de crierii cunoscute doar de ei. Dar, tabloul cromatic al ficărui an este în acord cu tendințele creatorilor de modă, a celor care dau tonul în amenajările interioare și în funcție de tendințele și interesul pieții.

Culorile lui 2016

Pantone este autoritatea de culoare la nivel mondial și furnizor de standarde de culoare profesionale pentru industria de proiectare. Produsele Pantone au încurajat explorarea culorilor și a creativității și fac asta de mai bine de 50 de ani încoace. Pantone Color continuă să descopere viitoarele direcții de culoare și să studieze modul în care culorile influentează procesele de gândire, emoțiile și reacțiile fizice, pentru că toate acestea sunt legate si dependente unele de altele.

Cele 9 direcții Pantone pentru anul 2016 sunt: Forme naturale, Dihotomia, Efemer, Descendentă, Veselie, Libertate și Amestec.

pink-924928_960_720

Culorile lui 2016 sunt culori lipsite de ambiguitate, inclusiv nuanțe inspirate din surse naturale, rozul cald al lutului și bejul pielii de oaie, fiind culorile dominante, alaturi de albastru aerat.

glass-623803_960_720

Principiul dihotomiei, care va face legea în 2016 susține ideea că elementele opuse se atrag, se combină și se stimulează unele pe altele combinația de bază a anului 2016 fiind argintiu metalic cu un galben sau cu albastru colbalt.sun-flower-979809_960_720

Puțin galben! Galbenul, culoarea optimistă

Nota de efemer se regăsește în tonurile de pastel cu îndemnul de a amesteca nunațele de albastru, piersic pal sau galbenul ca spicului de grâu.

Orice combinație de culori o să fie pe val atâta vreme cât va combina bleumarin, negru, cafeniu și verde. Culorile acestea își vor dovedi imensa lor versatilitate și capacitatea de a întregi orice decor.

Toate culorile anului 2016 vor avea o notă strălucitoare, vie, ca cea apietrelor prețioase șlefuite, lumina le cva pune în valoare și la va da adevărata strălucire. 2016 o să fie un an al luminii strălucitoare, intensă, inspirată din nuanțele fascinante ale pietrelor prețioase.

Paleta de culori jucăușe propusă de Pantone vine să accentueze nota de joc, de veselie de exuberanță stabilită ca linie de bază pentru tot ceea ce înseamnă culoare în 2016, dovadă tonurile vibrante de verde și galben care contrastează cu cele de roz și portocaliu.

Toate aceste combinații cromatice exclud rutina, elimină orice urmă de monotonie și revarsă culoare, armonie și speranță pentru 2016.

Să fie un an colorat!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply