Culori pentru dormitor: nuanțele ideale pentru un somn odihnitor

0

Culori pentru dormitor

Care sunt acele elemente care fac ca dormitorul tău să fie locul în care abia aștepți să ajungi după o zi obositoare? Este vorba, poate, despre, lenjeria de pat catifelată? Despre covorul moale care te întâmpină imediat ce ai intrat în cameră? Sau despre draperiile care crează o atmosferă intimă și relaxantă? Oricare ar fi răspunsul tău, cu siguranță că asociezi dormitorul cu beneficiile unui somn odihnitor. Știai că nuanțele folosite pentru amenajarea camerei de dormit sunt, de asemenea, importante pentru ca tu să ai parte de nopți liniștite? Alege culori pentru dormitor care să rezoneze cu nevoia ta de relaxare și de intimitate!

Culori închise pentru un spațiu intim

Culorile închise într-un dormitor pot contribui la realizarea unui cadru intim, care transmite, prin toți porii, ideea de spațiu privat. O paletă cromatică formată din tonuri închise este o alegere mai potrivită pentru camerele cu ferestre mari, în care cantitatea de lumină naturală este generoasă.

Combinația de gri și albastru este propice pentru a crea o atmosferă caldă, plăcută. Albastrul este o culoare cu efecte analgezice, care ameliorează simptomele insomniei și stările de nervozitate, iar griul este o culoare care te îndemnă să uiți de probleme. Mai precis, un astfel de mix stimulează prin intermediul văzului secreția melatoninei, hormonul fericirii, astfel că reprezintă alegerea pentru care să optezi dacă la finalul zilei ai nevoie de o metodă eficientă de a te destinde.

Culori deschise care transformă dormitorul într-o oază de liniște

Culorile deschise se pretează dormitoarelor de dimensiuni reduse, precum și celor care nu permit pătrunderea în interior a unei cantități mari de lumină naturală. Nuanțele pastelate de roz, mov, sau lila sunt extrem de potrivite pentru amenajările de inspirație feminină, în timp ce albul sau tonurile deschise de gri vor îmbrăca foarte bine un dormitor tipic masculin. O schemă de culori formată din nuanțe pale este ideală pentru amenajarea unei camere care invită la relaxare și care îți transmite optimismul necesar începerii unei noi zile pline de provocări. Culorile deschise sunt foarte potrivite pentru amenajările minimaliste, creând spații aerisite și foarte bine organizate.

Combinații ”color pop”

Îți dorești ca dormitorul tău să îți reflecte personalitatea excentrică? Atunci mizează pe contrastele de culori sau pe combinații ”color pop”. Pentru a-ți crea propriul spațiu conform principiilor acestor tehnici de amenajare trebuie doar să identifici acel mix de culori care să îți încânte privirea. De exemplu, un accent de roșu coral poate fi focusul cromatic într-o camera complet albă sau amenajată în nuanțe de bej. Pentru un dormitor girlish și foarte elegant, îți propunem o combinație cel puțin extravagantă: negru intens, presărat cu accente de fucsia. Poți colora pereții în culoarea predominantă – în exemplele noastre alb, bej, sau negru – în timp ce te poți juca cu nuanțele tari pentru a anima designul. Te întrebi despre efectele terapeutice ale acestor culori? Ei bine, în timp ce violetul întărește sistemul imunitar, negrul induce ideea de echilibru la nivel mental și fizic.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply