Culoarea potrivita pentru gardul tau

0

Ca sa schimbi infatisarea gradinii in plina vara, incepe de la detalii care te pot surprinde cu efectele lor de ansamblu. Vopseste gardul intr-o culoare asortata sau mergi pe o nuanta neasteptata.

VERDE
Pentru cei care prefera un aspect traditional, gardul verde este cel mai usor de incadrat in peisaj, intre atatea frunze, flori si copaci. Desigur, poti sa alternezi nuantele verzui pentru a rupe monotonia.
ALB
Parca rupt din filmele clasice, gardul alb, mai inalt sau mai scund, creeaza un decor proaspat si confortabil.
ORANJ
Mergi pe o nuanta de portocaliu apropiata de culoarea lemnului daca ai un gard din lemn. In plus, poti sa asortezi cu mobilier de exterior din acelasi material, cu husa si pernute decorative oranj.
ALBASTRU
In functie de nuanta, poti fie sa optezi pentru un albastru care sa scoata gardul in evidenta si sa dea o personalitate puternica intregii gradini, sau sa mergi pe o culoare mai deschisa, asortata cu apa din piscina, eventual reflectata de gresia bleu de pe margine.
ROSU
Daca ai plantat in curte o multime de flori, gardul se poate asorta cu ele. De pilda, un gard vopsit in rosu are un efect nemaipomenit intr-o gradina plina de culori vii.
GRI
Un gard neutru este folosit pentru a lasa peisajul sa vorbeasca de la sine. Rolul sau decorativ devine secundar, subliniind si mai mult aspectul vizual al aranjamentelor din gradina.
MULTICOLOR
Da frau liber imaginatiei si vopseste gardul in mai multe culori. Aceasta optiune este potrivita mai ales daca ai o casa traditionala si o gradina in nuante neutre. Poti merge pe imbinarea a doua sau mai multe culori, in functie de preferinte si de mesajul pe care vrei sa-l transmiti, de la electrizant la relaxant.

Sursa: Houzz
Text: Alexandra Badita
Foto: Houzz

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply