Culme pentru rufe, atu în imobiliare

0

Părinţii şi bunicii mei au trăit toată viaţa, şi încă mai trăiesc, la curte. Acolo am copilărit şi eu, obişnuită să petrec toată ziua prin grădină, să am spaţiu şi aer curat. Când am plecat la facultate – de unde grădini spaţioase de închiriat în Bucureşti? Aşa că următorii 12 ani i-am petrecut numai în garsoniere sau apartamente. Pentru cei care locuiesc la bloc, dar mai ales pentru cei care au şi împărţit apartamentul cu alţi studenţi, este clar ce înseamnă asta: practic locuieşti în camera ta, care e şi dormitorul şi spaţiu de primit oaspeţi şi loc de învăţat, uneori şi loc de cinat sau relaxare. Evident, acolo îţi usuci hainele, înghesuite pe câte un uscător subţirel care dârdâie sub greutatea prosoapelor, lipit de calorifer. E umezeală, e înghesuială, e clar -nu e cel mai comod loc din lume. Cu toate acestea, dintre toate lucrurile care mi se par dificile la viaţa la bloc, uscatul hainelor nu este chiar în top, alături de colegi gălăgioşi, lipsa de spaţiu şi intratul la baie cu bon de ordine. 

www.pixabay.com
Asta până când, de curând, mutându-mă într-un oraş mai mic, a trebuit să caut iarăşi chirie. De fiecare dată când vedeam o casă, mama mă suna să mă întrebe “Are culme?” “Ce să aibă?” “Culme de rufe, să îţi usuci şi tu hainele afară, ca omul!” (nu cum făcusem atâţia ani, la bloc). Azi aşa, mâine aşa, până când, fără să îmi dau seama, când vizionam o casă, mă trezeam întrebând: “Auziţi, dar are culme de rufe?”
M-am mutat, în sfârşit. Casa este spaţioasă, cu living în care pot primi oaspeţi, bucătărie open space, toate electrocasnicele de care am nevoie… Şi da. Are şi culme. Acum, nu vreau să zic că ăsta este motivul pentru care am luat-o, dar tare bine m-am simţit când am adunat prima recoltă de haine puse la uscat afară. Parcă miros a aer şi a primăvară! 
Gânduri de Cătălina Vieru
Foto de la www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply