Cuier simplu și practic

0

Monica Viericiu
Aproape că nu se poate închipui un hol de intrare într-o locuință fără un cuier de haine, cât de mic. Dar ce te faci când nu găsești unul potrivit ca mărime, design sau preț? Simplu, îl bricolezi singur.
Există multe modele de cuiere care se pot meșteri acasă fără să investești prea mult în tot felul de unelte, ce-i drept în cazul de față ai însă de făcut un drum la un atelier de tâmplărie. Dar sa o luam pe etape. Întâi măsori lățimea și înălțimea cuierului pe ansamblu, apoi stabilești numărul de plăci necesare, distanța dintre acestea, numărul și tipul de cuierașe și amplasarea acestora pe placă.

cuier
Foto: Monica Viericiu
Pentru modelul din fotografie s-au folosit 2 plăci maron inchis si una bej (de 20 cm lățime), dar poți alege ce culori vrei și se asortează încăperii. Cantul se poate fixa la atelierul de tâmplărie de la care procuri plăcile sau poți să-l fixezi singur cu fierul de călcat.
Stabilește de la bun început amplasarea fiecărui cuieraș, aici sunt 2 modele de dimensiuni diferite, măsoară cu atenție distanțele și marcheză locul potrivit cu un creion. Înșurubezi mai ușor holzșuruburile dacă faci mici perforații în locurile respective cu un burghiu foarte mic.
Plăcile se fixează pe perete în holzșuruburi cu dibluri, capetele acestora fiind ascunse de cuierașele care s-au montat ulterior. La montarea plăcilor trebuie acordată multă atenție la măsurători, atât la distanțele dintre plăci și distanta față de podea, cât și la înclinație, fiind de mare ajutor o nivelă cu bulă de aer ca să obții o plăci perfect orizontale.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply