Cuier ingenios fixat direct in perete

0

Iata cum se face un cuier cu butoni de mobila.

In primul rand, trebuie testata rezistenta peretelui

Umezeste peretele cu apa – daca suportul de glet si lavabil se decojeste, atunci peretele trebuie gletuit si vopsit, realizand un strat suport rezistent pentru aplicarea picturii.

Gaureste peretele cu bormasina

In locurile in care vrei sa montezi butonii pentru mobilier (de la Bricostore, 4 lei bucata). Ai grija ca aceste gauri sa fie mai mari decat capatul surubului, pentru ca acest capat se va fixa in perete (va fi o insurubare inversa, vezi in imaginea din galerie), iar apoi se va chitui gaura cu ipsos sau cu chit de perete.

Schiteaza cateva frunze de trifoi pe care sa le pictezi

Alegerea culorilor este importanta pentru o astfel de compozitie picturala. Ea trebuie facuta in functie de cromatica din restul incaperii.

In cazul de fata exista multe nuante de albastru, verde, lemn natur, mici accente de rosu si orange. Asa incat am optat pentru o asociere albastru-verde, evitand incarcarea cromatica excesiva a incaperii. Alegand aceste culori, verde si albastru, am preparat diverse nuante intermediare: turcoaz, albastruverzui etc.

Frunzele de trifoi desenate stilizat, cu forma plasmara, fara detalii, cu diverse dimensiuni si nuante intre albastru si verde, estompate cu mult alb si o picatura de galben (la verdele foarte pal si cald) trebuie distribuite aleatoriu pe suprafata peretelui pentru a evita o pictura monotona.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Mihaela Radu, foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply