Cuburi din burete

0

Monica Viericiu
Vrei jucării unicat pentru bebelușul tău? De ce nu-i confecționezi singur niște cuburi din burete, pe care să le poată manevra ușor, fără pericol, și care se pot curăța fără probleme? Este destul de simplu și nu ai nevoie de prea multe materiale.
Cumperi o bucată de burete de la un magazin unde găsești și alte produse de meșterit sau de la un atelier de tapițerie. Dacă îi spui meșterului la ce îți trebuie, sigur îți oferă câteva margini rămase de la vreo lucrare și nu-ți cere niciun ban pe ele. Ai grijă ca buretele să fie suficient de gros, astfel încât din el să poți tăia bucăți sub formă de cub. Pentru tăiere folosești o foarfecă sau un cutter. Este puțin mai greu să obții margini perfect netede și unghiuri de 90 de grade, dar nu imposibil. În plus, buretele va fi îmbrăcat în material textil, deci nu-ți face probleme dacă mai există imperfecțiuni.
După ce ai cubul, cauți petice divers colorate, de la alte lucrări de croitorie, de exemplu de la scurtarea unui pantalonaș, de la un scutec sau o căciuliță pe care nu le mai folosește. Bine este ca materialele să aibă imprimeuri plăcute, în culori ușor de identificat pentru copil, pentru a le putea învăța mai târziu. Tai pătrățelul de material un pic mai mare decât latura cubului, pentru este nevoie ca peticele să se suprapună la cusut, apoi coși. Eu am prins materialul pe burete în colțuri, cu câte un ac de gămălie, apoi am cusut de mână folosind cusătura ascunsă, atașând fiecare latură pe rând. La final am cusut numere făcute din șiret decorativ, o inimioară. Dacă îți este greu, poți să desenezi cu un marker permanent numerele pe laturile cubului. Înainte de a oferi celui mic noua jucărie, este preferabil să o speli, chiar dacă ai folosit doar materiale noi, curate. Cubul, fiind din burete se spală de mână sau se pune în mașina de spălat odată cu hăinuțele.
Ca să fie mai atractiv pentru bebeluși, cubul ar trebui să producă și sunete. Dacă introduci în centrul lui (decupezi puțin buretele) un tub rămas de la medicamente și umplut cu 2-3 bile sau bombonele, înainte de a coase materialul textil, atunci jucăria va zdrăngăni când este scuturată și aruncată spre distracția copilului. Meșterind 2-3 cuburi de mărimi diferite, copilul va învăța despre mărimi, culori, despre relațiile obiectelor în spațiu când le va suprapune și mai apoi despre numere.
Foto: Monica Viericiu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply