Cu floricele croșetate am decorat hainele

3
fetita cu pulover rosu
Foto: Mariana Onica
Mariana Onica, loc. Peceiu, jud. Sălaj
Dragă redacţie, Dragostea mea pentru lucrul de mână a început din copilărie; mi-a plăcut enorm şi am încercat orice metodă prin care, din mâinile mele să poată rezulta ceva frumos, bine lucrat şi cât se poate de original.
Croşetatul, căci despre el vreau să vă vorbesc, l-am învățat mai târziu decât tricotatul. Pentru început am lucrat doar flori de diferite mărimi din bumbac sau din acril. Florile croşetate dau o frumuseţe sporită oricărui articol vestimentar, aşa că încercam şi eu cu diferite flori să înfrumusețez rochii, haine, pălării. De majoritatea articolelor de îmbrăcăminte lucrate manual de mine beneficiază fetița mea, este mândră de ele şi cu drag îmi transmite complimentele făcute de persoanele care apreciază aceste haine. Ele sunt uşoare, comode, pot fi purtate la un eveniment special, o serbare sau chiar la plimbare. Rochița roşie cu care se simte foarte vine Georgiana, am făcut-o cu croşeta din fir de bumbac. Am început-o din partea de sus, mai exact de la flori. Se fac atâtea flori în funcție de mărimea dorită. Pentru mărimea Georgianei am făcut 12 flori, 5 în față, 5 în spate şi câte una pe fiecare umăr. Neapărat florile trebuie să aibă un număr cu soț. Acestea le-am prins între ele în partea de sus cu un lănțişor, apoi am lucrat un rând de ochiuri, unul de bătucituri, apoi am terminat cu nişte colțişori. Am continuat apoi în partea de jos. Am scăzut apoi lăsând loc mâinilor, după care am continuat circular, iar la modelul din partea de jos am înmulțit picioarele din 4 în 4 rânduri, la mijloc i-am pus un şnur, iar în partea de sus 2 nasturi. Georgiana poartă cu mult drag această rochiță la blugi sau la colanți şi este mândră că hainele ei sunt unice. Cu drag doresc să-mi fac cunoscute lucrările, să împărtăşesc şi altora din experiența mea şi, nu în ultimul rând, doresc să-mi pot şi eu îmbunătăți cunoştințele pe această temă, cu ideile venite din partea altor colaboratori. Aşadar, să ne învățăm unii pe alţii, să ne arătăm creațiile şi să explicăm tehnicile pe care le folosim.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: Crosetez dupa revista | Revista Practic idei

  2. Pingback: Flori crosetate | Revista Practic idei

  3. radion paula

    Da ,scuze nu am vzt. si restul…acum a vzt.floricelele si rochita….si eu incerc sa creez multe cu acul de croseta sli cu andrelele,nu sunt profesionista dar imi place ,ma relaxeaza,asa,….ca iti inteleg pasiunea,….cu drag ,o pasionata ca tine si multe altele,multe lucrari frumoase iti doresc,Paula,Timisoara

Leave A Reply