Cu doamna învățătoare am vizitat Roma și Vaticanul

0
biserica
Foto: Sidonia Dragoș-Roman
Sidonia Dragoș-Roman, Cluj-Napoca
Dragi prieteni,
Am o doamnă învățătoare tare harnică, iubitoare de copii și de excursii. Aproape în fiecare weekend și vacanță, ne duce cu clasa undeva. E drept că și părinții o ajută când e vorba de vreo ieșire. Unii dintre ei chiar ne însoțesc.
Am fost cu doamna noastră învățătoare în multe excursii cu autocarul, de o zi sau două. Am fost, de exemplu, la Târgu-Mureș, la Sovata, la Baia Mare, Jibou, Cavnic, Arieșeni. În vacanțe ne însoțește în tabere, mai ales în cele de schi.
Dar despre ultima noastră excursie vreau să vă povestesc acum. Aceasta a fost la Roma și Cetatea Vaticanului, în Italia. De data aceasta, cu avionul. E greu de spus ce ne-a plăcut mai mult în această excursie: zborul cu avionul (pentru unii din noi era pentru prima oară), orașul, plimbările pe străzile lui pe jos sau cu autobuzul, înghețata delicioasă, de care nu ne mai săturam, pizza pe care o puteam mânca oricând și oriunde în localurile lor presărate pe toate străzile, clădirile importante ale Romei, de care până atunci doar auzisem, iar acum le puteam admira pe viu: Columna, Colosseo, Fontana di Trevi, Piața San Pietro din Vatican și multe altele. Cele 3 zile pe care le-am avut la dispoziție nu ne-au prea ajuns, așa că la Roma vom mai merge. Și-n alte părți, desigur.
Nici costurile nu au fost prea ridicate: zborul Cluj-Roma și retur ne-a costat sub 25 euro/persoană (organizatorii au prins o promoție), iar în Roma ne-am cazat la o mănăstire de măicuțe, în centrul orașului, așa că totul a fost bine.
Îi mulțumim doamnei noastre învățătoare pentru că se ocupă atât de mult de noi, chiar și-n timpul liber, mulțumim și părinților ce ne-au ajutat să organizăm această excursie de vis!
Mulțumim și redacției pentru un astfel de concurs, din care avem multe de învățat!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply