Cu dafin vindeci ușor rănile

1
ghiveci cu dafin
Foto: arhiva Practic Idei
Sanda Maxim, Baia Mare, jud. Maramureș
Dragii mei,
Vă trimit niște rețete pe care le știu de la bunica mea și au efect foarte bun.
Împotriva balonărilor se pune într-un litru de vin negru 100 g anason. Se închide ermetic sticla și se lasă la macerat 8-10 zile, după care se strecoară. Se bea câte un păhărel înainte de masă.
Împotriva durerilor reumatice se pun la macerat 60-100 g de muguri de pin în 100 ml de alcool. După 5 zile se presează mugurii alcoolizați și pulpa obținută se amestecă bine cu siropul preparat dintr-un litru de apă și 800 g zahăr. Se lasă 24 de ore să se așeze compoziția, după care se beau 4 păhărele pe zi.
Pentru răni care se vindecă greu se face o alifie din frunze de dafin pisate și fierte în ulei. Se ung rănile cu acest preparat și o să vedeți rezultatul.
Pentru poftă de mâncare este bun un vin tonic care se realizează din: 15 g gențiană, 30 g coajă de portocală, 30 g pelin (frunze uscate), 5 g de scorțișoară și 1 l de vin negru. Ingredietele se lasă să se macereze 15 zile la loc întunecos într-un vas închis ermetic. Vinul tonic se strecoară, se pune în sticle mici și se bea câte un păhărel înainte de masă.
Să vă fie de leac!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cum ingrijesti dafinul | Revista Practic idei

Leave A Reply