Cu ce asortezi parchetul wenge?

0

Daca alegi sa il folosesti in locuinta ta, atunci cu siguranta iti doresti si vei obtine ceva sofisticat.

Intr-adevar culoarea inchisa te poate duce cu gandul la o casa nu tocmai vesela, insa daca folosesti culorile potrivite poti scapa repede de acest gand.

Combinatia potrivita de culori

Pentru contrast, dar si pentru a da casei tale un plus de veselie puteti asorta lemnul wenge cu verdele praz. De exemplu poti cumpara o canapea in culoarea de mai sus, sau daca nu vrei sa investesti asa mult si un covoras este de ajuns.

Alegerea ideala pentru asortarea cu parchetul wenge, sunt culorile reci. Daca iti plac culorile marine (albastru, turcoaz, verde spre albastru) ar fi bine sa le alternezi cu alb. Aceeasi regula este valabila si daca te hotarasti sa alegi nuante de gri. Concret, ai parchet wenge: poti folosi un tapet gri cu modele sau chiar lavabila, canapea tot gri, iar usile si perdele sa fie albe. Nu ai cum sa dai gres cu aceasta combinatie, este una eleganta si in acelasi timp moderna.

Daca iti plac culorile calde (portocaliu, galben crom sau portocaliul spre corai) – le poti folosi cu incredere in combinatie cu parchetul wenge. Efectul?  Potentarea nuantei parchetului. Foloseste aceste culori pentru a crea un spatiu modern.

Ce combinatii sa eviti

Nu asocia parchetul wenge cu rosu. De ce? Culoarea acestuia provine din acelasi pigment de rosu si nuantele nu se potrivesc. Daca vrei neaparat, poti folosi orice culoare derivata din rosu, dar in detalii sau in obiectele decorative.

Si ca ultim sfat, inainte de a te hotara la parchet wenge, ia in calcul faptul ca pretul lui este unul foarte mare.

Gasesti parchet wenge: aici, aici, sau aici.


Text: Mihaela Radu
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply