Cu bicarbonatul de sodiu am ameliorat multe suferințe

0
thuja tuia in ghiveci
Foto: arhiva Practic Idei
Sonia Miclescu, București
Stimată redacție,
Împărtășesc și eu câteva din multele avantaje ale bicarbonatului de sodiu și ale tincturii de tuia, ale căror efecte terapeutice le-am probat.
Am învățat multe din ideile pe care le au cititorii revistei și de aceea am vrut să vă dau și eu unele sfaturi.
Bicarbonatul de sodiu ajută contra tusei. Turnați într-un pahar lapte (sau apă), puneți o linguriță de bicarbonat de sodiu și beți fierbinte înainte de culcare.
Acest praf ne ajută și la tratarea durerilor de gât, când se pun 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu la un pahar de apă caldă, iar clătirea se efectuază de 5-6 ori pe zi.
Este un remediu foarte bun și pentru conjunctivită, caz în care se spală ochii cu soluție de bicarbonat de sodiu, dar aveți grijă să schimbați tamponul de vată după fiecare folosire, altfel riscați să nu obțineți efectul dorit.
Bicarbonatul de sodiu neutralizează surplusul de acid din stomac. De aceea servește drept leac contra ulcerului. Nu trebuie folosit mereu, doar când nu aveți alte medicamente la dispoziție.
Este de mare folos și contra răului de automobil. Să nu uitați să luați la drum cu voi un pliculeț de bicarbonat de sodiu.
Acest praf poate înlocui pasta de dinți, este un excelent înălbitor și totodată ajută și contra durerilor de dinți, aftelor, inflamațiilor gingiei prin clătirea cavității bucale.
Dacă aveți negi trebuie să ungeți cu pastă din bicarbonat amestecat cu ulei de ricin, de 2-3 ori pe zi și să aplicați un pansament, vor dispărea.
Din tuia – o plantă gen brăduț se poate obține o tinctură astfel: peste 200 g frunze de tuia mărunțite turnați un litru alcool alimentar de 60 grade. Recipientul să îl țineți bine închis, îl lăsați la loc călduț 10 zile, îl agitați în fiecare zi. După cele 10 zile îl filtrați și îl turnați în sticluțe de culoare închisă.
Tinctura este foarte bună pentru negi. Înmuiați un tampon în soluția aceasta și îl fixați pe neg cu un plasture. Lăsați așa o zi și o noapte după care schimbați tamponul. Tratamentul îl faceți 2 săptămâni continuu.
Contra nodulilor, o dată la 2 zile puneți o compresă înmuiată în tinctură pe locul afectat. O lăsați să acționeze 2 ore după care pielea o lăsați să se usuce la aer, dar nu o ștergeți.
Poate fi folosită această tinctură de tuia la: noduli mamari, chisturi, polipi, dar și la formațiuni maligne la nivelul pielii. Eu și familia mea am avut rezultate foarte bune. Mult succes și sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply