Cu bani puțini și imaginație am realizat figurine vesele

0
Foto: Anișoara Ursan
Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța
Dragii mei,
Vă împărtășesc o idee de a-mi împodobi ghivecele florilor cu mici creații făcute de mine, din clei polimeric (Fimo), figurine care dau viață și culoare micuțelor plante de ghiveci, dar și figurine care se pot face cadou, cu diferite ocazii, transformate în broșe, mărgeluțe, brățări.
Materialul minune din care fac aceste mici figurine este cleiul polimeric, care, după ce s-a modelat după imaginația fiecăruia, se bagă circa 20-30 minute la foc moderat în cuptorul aragazului.
În momentul în care le modelăm, le atașăm după caz codițele de care trebuie prinse, mici ace de siguranță pentru broșe, mărgeluțele se găuresc, iar figurinelor cu care decorăm ghivecele le înfigem scobitori, bețișoare, care să le fixeze în pământ.
Dacă nu aveți plante de ghiveci, tot cu aceste mici figurine și cu ajutorul unor bureți și forme de plastic (capace mai înalte, cutiuțe de plastic etc.), cu flori nemuritoare, crenguțe de brad, conuri de brad și plante care rămân mult timp verzi, puteți crea mici buchețele, pentru decoarare unor mese festive și cu care vă puteți impresiona musafirii.
Toate aceste minunății se pot realiza cu minime costuri, plastelina costând aproximativ 8 lei bucata/pe culoare, fiind necesare măcar 2-3 culori, dar din care vom realiza adevărate bijuterii, cu care ne încântăm familia și prietenii. Această plastelină se poate cumpăra din magazine cu specific bricolaj sau obține prin comandă pe internet și se pot procura și mărci mai ieftine, în funcție de buzunarul fiecăruia. Ca la orice produs, dacă este ambalat la cantitate mai mare, este un pic mai ieftin, dar ai grijă ce alegi, căci nu vei folosi toate culorile în aceeași măsură.
Tot cu aceste mici figurine am decorat prăjituri sau torturi, însă, atenție, le-am îndepărtat imediat ce am oferit produsul alimentar spre consum.
Sper ca această idee să fie de ajutor celor care iubesc decorațiunile, care nu își pot permite achiziționarea lor și care, confecționându-le singuri, scutesc și economisesc niște bani și au marea satisfacție de a crea mici bijuterii unicate cu care să își înveselească prietenii și familia.
Vă doresc tuturor multă inspirație în crearea lucrurilor mărunte care ne aduc fericire în fiecare zi.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply