Cu bani puțini mi-am făcut ornamente pentru casă

0

Laura Șușman, loc Gătaia, jud. Timiș
Stimată redacție și dragi prieteni ai revistei,
Vă trimit un articol care poate fi de folos pe parcursul anului, acelora care vor să-și orneze anumite locuri din case cu bani puțini.
Anul trecut am adunat ardei iuți de trei feluri, din care am creat buchețele pentru consolele unei polițe din bucătărie. Ardeii uscați își păstrează culorea și arată frumos.
În vase de lut am pus trandafiri uscați. Încă din timpul verii am tăiat bobocii care nu s-au deschis de tot, am făcut buchețele pe care le-am aninat cu florile în jos într-o debara răcoroasă și întunecată. După câteva săptămâni s-au uscat, i-am dat cu fixativ de păr, pentru luciu și miros și i-am aranjat în vase. Își păstreză culoarea și forma.
Din feliuțe de lămâie uscate pe calorifer mai multe zile am făcut un ornament aparte. În vasul transparent am așezat o instalație simplă la care se arseseră câteva beculețe și nu mai arăta bine în brad. Am acoperit instalația cu feliuțe de lămâie uscate bine și date cu fixativ pentru luciu, vasul l-am legat cu o sfoară răsfirată pe mijloc, l-am așezat pe o tavă arămie, apoi am decorat cu batoane de scorțișoară din vinul fiert. Arată foarte bine sub șemineu.
O vază  veche, de sticlă cu piciorul fisurat am salvat-o învelind-o în hârtie igienică, cu aracet, apoi am băițuit-o și lăcuit-o. Acum poartă crengi de alun spiralat. Voi reveni curând cu alte poze  și sfaturi.Tot binele din lume.
Foto: Laura Șușman

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply