Cu aproape 2.000 lei am extins și modernizat holul

1
Foto: Viorica Trică
Viorica Trică, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
Dragă redacție și dragi cititori,
Mulțumesc, în primul rând, pentru publicarea articolelor mele în Practic-Idei nr. 9/2010, precum și pentru premiile acordate. V-am promis să revin cu amănunte despre renovarea holului, care este o continuare a bucătăriei.
Deoarece holul de la intrare era prea mic ca lățime, l-am mărit, micșorând  însă puțin din spațiul bucătăriei. Zidul dintre hol și bucătărie, fiind din BCA, l-am dărâmat ușor, iar în locul lui am construit un fel de minibar, unde am așezat televizorul câștigat la concursul Delma din “Practic în bucătrie” și câteva ghivece din porțelan, cu flori. Pentru construirea barului am cumpărat o foaie de gips-carton (20 lei), profile de gips-carton, dibluri, holzșuruburi (15 lei).
Pentru blatul de pe bar, am cumpărat o cutie de faianță de culoare mov cu imprimeuri discrete, de fagure de miere (35 lei), care ne-a ajuns și pentru plinta de pe hol.
Pentru trecerea din bucătărie și hol, am cumpărat 2,70 m profil de trecere argintiu (40 lei), iar pentru colțurile de deasupra am cumpărat colțare albe din plastic (7 lei). Pentru hol, am luat 12 mp gresie mată de culoare mov, tot cu imprimeuri discrete de fagure, plus 4 saci adeziv (500 lei).
Am schimbat și ușa de la intrare, cu una de metal de culoarea mahonului, care a costat 400 lei, plus montatul încă 100 lei. Deoarece ușa de la sufragerie era inestetică, față de restul, am hotărât s-o înlocuim și pe aceasta cu una de culoarea stejarului care a costat 350 lei, iar montatul încă 60 lei. Am schimbat și tabloul electric, deoarece cel vechi se îngălbenise de atâta vreme (44 lei).
Pe holul cel mare, unde avem dormitoarele, erau 3 debarale. Pe cea de lângă baia cea mare am păstrat-o, bineînțeles după ce am renovat-o și am placat-o cu gresie. În ea am așezat mașina de spălat, iar deasupra am montat etajere pentru încălțăminte.
Pe cea de lângă baia de serviciu de asemenea am păstrat-o, dar aici am montat o bară metalică (15 lei) pe care am așezat umerașe de haine, jos am pus încălțăminte, iar sus o etajeră de haine. În debaraua cea mare, fiind țevile de scurgere, le-am mascat cu gips-carton (20 lei), am montat un cuier de haine (95 lei) de culoarea stejarului, iar lângă țevile mascate am montat o etajeră pe colț, tot de culoarea stejarului (50 lei) pe care am așezat telefonul. Pentru că nu am găsit uși culisante pe mărimea celor două debarale, fiind mai mari, am montat șină pe care am pus niște perdeluțe drăguțe. Am cumpărat și o aplică de culoare roz (30 lei).
Soțul meu a avut și aici de lucru, a curățat pereții, a mascat fisurile și crăpăturile din pereți, după care a dat cu adeziv (83 lei). A mai fost nevoie și de colțare de aluminiu (16 lei), chit alb (13 lei) și baghetă de colț la tavan (20 lei). Pentru pereți am ales tot vopsea lavabilă de culoare albă, 1 găleată de 25 kg (65 lei), iar pe locul cuierului și pe unele locuri, am vopsit aceeași culoare ca și în bucătărie.
Și astfel, holul meu a devenit modern și elegant cu 1992 lei. Voi reveni cu amănunte cum voi mai renova ceva. Multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cum extinzi casa | Revista Practic idei

Leave A Reply