Cu 600 lei, ceva muncă și idei am făcut o vitrină deosebită

0
Foto: Cornelia Diaconescu
Cornelia Diaconescu, Sânandrei, jud. Timiș
Dragii mei,
Am promis că revin cu informații legate de renovările făcute de noi acasă. Toți membrii familiei participă la activitățile domestice: eu, soțul, dar și Alexandru (fiul nostru ce are 5 anișori).
De data aceasta vreau să vă povestesc despre o vitrină pe care noi am făcut-o și care a ieșit superb: este inedită, originală și practică.
Aveam multe pahare, cești foarte frumoase și le țineam prin cutii pentru că nu aveam unde să le pun. Pentru că ne-am apucat de renovări și am modificat și pereții în locuință, am schimbat locul ușii dintr-o cameră și am făcut o intrare în altă parte la care am pus o ușă glisantă (să economisim spațiu).
A rămas astfel un toc de ușă pe care l-am îmbrăcat în scânduri de lemn frumos șlefuit și dat de două ori cu baiț, culoarea lemului de cireș. Lemnul a fost prins în holzșuruburi. Am acoperit spațiul ușii cu foi de gips-carton, pe care le-am dat cu vopsea lavabilă de culoarea piersicii.
Ne-am gândit să facem mai multe polițe, iar materialul ales a fost sticla transparentă, pentru că alt material am considerat că ar încărca prea mult peretele. Am decis numărul de polițe și distanța dintre ele în funcție de dimensiunile paharelor sau ale ceștilor. Am hotărât să facem 5 polițe de 5 mm și una de 8 mm (pentru sticle, obiecte mai grele). Am fost în oraș și am comandat sticla la producător, am dat dimensiunile exacte, inclusiv ale celor două uși tot din sticlă (fumurie); ne-am gândit că este nevoie de uși pentru a nu intra praful în vitrină. Sticla pentru uși este de 5 mm grosime și tot producătorul i-a făcut găurile unde vin balamalele, 6 la număr și găurile pentru mânere (2 mânere finuțe, argintii).
De șlefuit și de băițuit m-am ocupat eu cu Alex, soțul fiind meșterul cel mare. Ne-am gândit să punem totul în lumină, așa că am montat două spoturi sus și două jos să lumineze frumos vitrina. Spoturile sunt din cele colorate (roșu, albastru, verde, galben). Am avut o mică problemă cu suporturile pentru polițe, în comerț existau suporturi speciale pentru sticlă, dar extrem de scumpe și ne durea sufletul să dăm atâția bani pe niște biete bucăți de metal. Am tot stat să ne gândim cu ce să înlocuim; nu puteam pune orice, fiind vorba de un material sensibil, sticla. Atunci mi-a trecut prin cap o idee: să punem niște holzșuruburi cu cârlig la capăt, pe care am tras niște cauciuc (pentru aderența polițelor, să nu vibreze). Am așezat apoi toate paharele, suvenirurile, ceștile și totul arată foarte frumos.
Când vine cineva la noi în vizită, aproape imediat remarcă vitrina; am primit chiar cereri să le facem și altora. Totul a costat aproximativ  500-600 lei (sticla este destul de scumpă, mai ales cele două uși). Seara arată senzațional, căci aprindem spoturile. Avem un întrerupător lângă ea, putem aprinde doar două sau patru spoturi, după dorință.
Sper ca și alți cititori ai revistei să se inspire de la noi. Vă doresc tuturor multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply