Crotonul necesită pulverizări pe frunze chiar și iarna

1
Foto: Andreea Ionela Pătru
Andreea Ionela Pătru, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
Dragă redacție,
Vă prezint câteva sfaturi despre îngrijirea plantei mele preferate, codiaeum, pe numele său științific, sau croton, după cum o știe toată lumea.
rotonul este una dintre cele mai frumoase plante tropicale cu frunze colorate în mai multe nuanțe și cu luciu strălucitor. Planta despre care eu vă scriu se numește C. variegatum și ajunge la înălțimea de 80 cm. Frunzele au marginea dreaptă divers colorată cu striuri roșii, roz, galben, violet. Crotonul este o plantă cu vegetație permanentă, dar este deosebit de pretențioasă la factorii de mediu. Necesită locuri foarte bine luminate, călduroase și cu umiditate ridicată; din acest motiv planta este greu de păstrat mult timp în locuințe. Colorarea frunzișului depinde mult de factorii de mediu care i se asigură; lipsa apei duce la căderea frunzelor, iar dacă are exces de apă frunzele se ofilesc fără să cadă. Temperatura scăzută provoacă defolierea plantei. Fiind o plantă cu pretenții la umiditate, necesită pulverizări dese pe frunze chiar și iarna. Mai trebuie reținut ca apa pe care o folosim la udat să fie la temperatura camerei. Variațiile bruște de temperatură duc la căderea frunzelor, iar insuficiența luminii face ca frunzele să-și piardă culorile și strălucirea lor.
De îngrășământ cu minerale are nevoie în fiecare lună, tot timpul anului. Tăierile sunt necesare în fiecare primăvară, dacă dorim înmulțirea ei sau corectarea coroanei. Cu toate că este o plantă atât de pretențioasă, eu o iubesc foarte mult și cred că frumusețea ei merită efortul de a o îngriji.
Vă doresc succes în continuare și mulți ani fericiți!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply